Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η Ευρωζώνη κατακλύζεται από θετικές ενδείξεις - Καταλύτες το πετρέλαιο και η ΕΚΤ

Reuters: Η Ευρωζώνη κατακλύζεται από θετικές ενδείξεις - Καταλύτες το πετρέλαιο και η ΕΚΤ
«Παρά τις ανησυχίες για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ο φόβος του αποπληθωριστικού σπιράλ έχει παρέλθει»
Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η Ευρωζώνη αρχίζει να κατακλύζεται από θετικά νέα, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, καθιστώντας σαφές πως η ανάκαμψη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ειδικότερα, το αμερικανικό πρακτορείο υπογραμμίζει πως η πλειονότητα των μακροοικονομικών μεγεθών από την αρχή του 2015 έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αιφνιδιάζοντας ακόμη και τον πιο αισιόδοξο αναλυτή.
«Παρά τις ανησυχίες για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ο φόβος του αποπληθωριστικού σπιράλ στην Ευρωζώνη έχει πλέον παρέλθει» εξηγεί χαρακτηριστικά.
Αναμφίβολα, συνεχίζει, ηγέτιδα δύναμη στην προσπάθεια αυτή αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά η Γερμανία.
Οι λιανικές πωλήσεις για τον Ιανουάριο αυξήθηκαν κατά τρεις φορές περισσότερο έναντι των εκτιμήσεων, ενώ παράλληλα, το ΑΕΠ του δ’ 3μηνου και ο δείκτης υπηρεσιών του Ιανουαρίου επιβεβαίωσαν τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών.
Καταλύτης για την σημαντική ενίσχυση των ευρωπαϊκών πρακτικών αποτέλεσε η πτώση της τιμής του πετρελαίου.
«Ο αποπληθωρισμός συνιστά θετική ιστορία για την Ευρωζώνη, από τη στιγμή πως το φθηνό πετρέλαιο σημαίνει πως οι καταναλωτές δαπανούν λιγότερα για την ενέργεια και έτσι, έχουν περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους» εξηγεί αναλυτικά ο Christian Schulz, αναλυτής της Berenberg Bank.
Τα θετικά στοιχεία δεν περιορίζονται μόνο στη Γερμανία, καθώς τόσο η Ισπανία όσο και η Γαλλία καταγράφουν ευοίωνα μακροοικονομικά μεγέθη.
Πάντως, το Reuters αναγνωρίζει και τη μέγιστη συμβολή της ΕΚΤ, καθώς με την προαναγγελία έναρξης της ποσοτικής χαλάρωσης τον Ιανουάριο, εκμηδενίστηκαν όλοι οι φόβοι των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης