Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Την έλευση στην Αθήνα των εκπροσώπων των θεσμών θα αποφασίσει το Eurogroup

Deutsche Welle: Την έλευση στην Αθήνα των εκπροσώπων των θεσμών θα αποφασίσει το Eurogroup
Handelsblatt: Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης λίγες ώρες πριν το Eurogroup παίρνει όλο και περισσότερο ασαφείς διαστάσεις
Στο κρίσιμο Εurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου στρέφεται πλέον η προσοχή της Ευρωζώνης, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, παρακολουθώντας στενά το ελληνικό ζήτημα.
Όπως σημειώνει, oι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης περιμένουν από τον Έλληνα ομόλογό τους, Γ. Βαρουφάκη, να συγκεκριμενοποιήσει τις επτά προτάσεις της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ξεμπλοκάρει έγκαιρα και η τελευταία δόση του προγράμματος δεδομένων των τεράστιων χρηματοδοτικών κενών που αντιμετωπίζει η χώρα.
Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Allgemeine, την οποία παρουσιάζει η Deutsche Welle, το Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να ζητήσει - και πιθανότατα θα αποφασίσει - την επιστροφή στην Αθήνα των εκπροσώπων των θεσμών προκειμένου να ελέγξουν τη χρηματοδοτική ικανότητα της χώρας.
«Ένα τέτοιο βήμα είναι αναπόφευκτο για να διαπιστωθεί η ρευστότητα της κυβέρνησης», ανέφεραν Ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Ασαφής επικοινωνιακή πολιτική
Το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος που επικαλέστηκε ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα, προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια του γερμανικού Τύπου.
Γερμανοί σχολιαστές εκτιμούν ότι πρόκειται για το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί της ελληνικής πλευράς στο σκληρό παιχνίδι πόκερ με τους δανειστές.
Η Αθήνα, γράφει ενδεικτικά η Die Welt, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω των χρηματοδοτικών της αναγκών και προσφεύγει για άλλη μια φορά στο επιχείρημα της λαϊκής ετυμηγορίας για να πιέσει τους εταίρους της.
Η Handelsblatt επισημαίνει ότι η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης λίγες ώρες πριν το Eurogroup παίρνει όλο και περισσότερο ασαφείς διαστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης