Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Στο 25% παραμένει η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Reuters: Στο 25% παραμένει η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Η πολιτική κατάσταση στην Αθήνα ενδέχεται να οδηγήσει σε μία αλλαγή στάσης υπέρ της αποχώρησης από το ευρώ
Στο 25% ανέρχονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 70 αναλυτές, ένας στους τέσσερις οικονομολόγους – ήτοι 25% - εκτιμά πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ.
«Η πολιτική κατάσταση στην Αθήνα ενδέχεται να οδηγήσει σε μία αλλαγή στάσης υπέρ της αποχώρησης από το ευρώ, ιδίως εάν οι διαπραγματεύσεις αποδειχθούν οδυνηρές για τους Έλληνες» εξηγεί ο Tom Rogers, αναλυτής της Oxford Economics.
Σχετικά με την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα διαμορφωθεί το 2015 στο +1,3%.
Παράλληλα, μεγάλη μερίδα των αναλυτών εκτιμά πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έχει ήδη ξεκινήσει να επιδρά στην ευρωπαϊκή οικονομία.
«Είναι αρκετά νωρίς για να είμαστε σίγουροι, αλλά τα σημάδια αποδεικνύονται ευοίωνα, λόγω του αδύναμου ευρώ, της χαμηλής τιμής του πετρελαίου και της ποσοτικής χαλάρωσης» επισημαίνει ο Hann-Ju Ho, αναλυτής της Lloyds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης