Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε επίπεδα ρεκόρ τα κεφάλαια που άντλησαν τα Equity funds από την Ευρώπη - Έσπασαν το ρεκόρ του 2014

tags :
Σε επίπεδα ρεκόρ τα κεφάλαια που άντλησαν τα Equity funds από την Ευρώπη - Έσπασαν το ρεκόρ του 2014
Η εντυπωσιακή άνοδος ήρθε στο τέλος μιας ιστορικής εβδομάδας για την Ευρώπη, όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα της Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (QE) 
Οι ιδιώτες επενδυτές, κυρίως equity funds, που επέλεξαν τις χώρες της Ευρωζώνης για να επενδύσουν κεφάλαια έχουν αντλήσει ήδη τεράστια χρηματικά ποσά μέσα στο 2015 λόγω της πτώσης του Ευρώ.
Υπολογίζεται ότι περίπου 36,5 δισ. δολάρια έχουν εισρεύσει, προκαλώντας έκπληξη καθώς το πρώτο τετράμηνο του 2014, όπου είχε καταγραφεί ρεκόρ εσόδων, έφτασαν τα 32 δισ. δολάρια.
Υπολογίζεται ότι 33,6 δισ. δολάρια αντλήθηκαν από τα αμερικανικά equity funds την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία του EPFR.
Η εντυπωσιακή άνοδος ήρθε στο τέλος μιας ιστορικής εβδομάδας για την Ευρώπη, καθώς ξεκίνησε το πρόγραμμα της Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (QE) με την παροχή 1,1 τρισ. ευρώ.
Μια κίνηση που σύμφωνα με τον Διοικητή της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, έχει στόχο την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.
Το πρόγραμμα της ΕΚΤ (QE) φαίνεται ότι έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό επενδυτών οι οποίοι στράφηκαν στην Ευρώπη απ΄ ότι στις ΗΠΑ.
Κι αυτό γιατί η Αμερικανική Kεντρική Τράπεζα πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια μέσα στην τρέχουσα χρονιά γεγονός που θα μειώσει την αξία του ευρώ έναντι του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης