Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

EΚΤ: «Κλειδί» για την ευρωζώνη οι δομικές μεταρρυθμίσεις - Το παράδειγμα της Ελλάδας

tags :
EΚΤ: «Κλειδί» για την ευρωζώνη οι δομικές μεταρρυθμίσεις - Το παράδειγμα της Ελλάδας
Σημαντική για την ανάπτυξη της ευρωζώνη η περαιτέρω εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων
Σε σημαντική ενίσχυση της παραγωγικότητας και της απασχόλησης μπορεί να οδηγήσει η εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει σε άρθρο της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Αναφερόμενη ειδικότερα στην Ελλάδα, η ΕΚΤ τονίζει ότι μια σειρά μεταρρυθμίσεων εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά την παραγωγή, την απασχόληση, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μπορεί να αναζωογονήσει την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ, ενώ επίσης βελτιώνει την ικανότητα των χωρών να προσαρμόζονται ταχέως στις κρίσεις, να ανακατανείμουν τους πόρους και την αναδιάρθρωση των οικονομιών τους.
Όσον αφορά την Ιταλία, η ΕΚΤ τονίζει ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την οικονομία της, να προχωρήσει σε επιπλέον μεταρρυθμίσεις.
Την ίδια ώρα σε Ισπανία και Πορτογαλία έχουν ήδη φανεί οι θετικές επιδράσεις των δομικών μεταρρυθμίσεων.
Ήδη οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν από το ξέσπασμα της κρίσης στην ευρωζώνη, έχουν αποφέρει καρπούς, σημειώνει η ΕΚΤ.
Οι μισθοί και οι τιμές έχουν γίνει ευέλικτες και έχουν βοηθήσει στη διαδικασία της προσαρμογής, ενώ βελτίωση έχει καταγράψει και η εξαγωγική δραστηριότητα.
Παρά το γεγονός ότι κάποιες χώρες της ευρωζώνης έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, οι δείκτες καταδεικνύουν ότι υπάρχει ακόμη χώρος για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στη νομισματική ένωση.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι απαραίτητες για τη στήριξης της βιώσιμης ανάπτυξης μακροπρόθεσμα, τονίζει η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης