Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Principal Global Investors: Παραμένει ο κίνδυνος Grexit - Ελλάδα και Γερμανία πρέπει να τα βρουν

Principal Global Investors: Παραμένει ο κίνδυνος Grexit - Ελλάδα και Γερμανία πρέπει να τα βρουν
Κρίσιμη η συνάντηση Τρίπρα - Merkel για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Παραμένει ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο Jim McCaughan, διευθύνων σύμβουλος της Principal Global Investors, σημειώνοντας ότι πρέπει να τα βρει με τη Γερμανία και τους υπόλοιπους εταίρους της.
«Εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος η Ελλάδα να αναγκαστεί τελικά να εγκαταλείψει την ευρωζώνη» ανέφερε ο Jim McCaughan στο CNBC.
Με αφορμή τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, A. Merkel, την επόμενη Δευτέρα 23 Μαρτίου, επισημαίνει ότι «Ελλάδα και η Γερμανία παραμένουν διχασμένες ως προς τον τρόπο που θα μειώσουν το ελληνικό χρέος, το οποίο ανερχόταν σε 176% του ΑΕΠ το 2014»
«Από τη μία οι Γερμανοί επιμένουν ότι η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της ενώ από την άλλη οι Έλληνες αρνούνται να πληρώσουν» επισημαίνει ο McCaughan, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θεμελιώδες αδιέξοδο στο οποίο δεν μπορούν να βρουν λύση.
Σύμφωνα με τον McCaughan ένα τόσο θεμελιώδες πρόβλημα μπορεί να αναγκάσει την Ελλάδα να κάνει ένα διάλειμμα από την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης