Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΣΥΡΙΖΑ και… Ισπανία: Την Κυριακή 22/3 ο πρώτος αντίκτυπος της νίκης του Τσίπρα στον ευρωπαϊκό Νότο

ΣΥΡΙΖΑ και… Ισπανία: Την Κυριακή 22/3 ο πρώτος αντίκτυπος της νίκης του Τσίπρα στον ευρωπαϊκό Νότο
Την Κυριακή οι περιφερειακές εκλογές της Ανδαλουσίας
Τον αντίκτυπο της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία αναμένεται να αποτυπώσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 22/3 στις περιφερειακές εκλογές της Ανδαλουσίας.
Ειδικότερα, την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι τοπικές βουλευτικές εκλογές στην Ανδαλουσία – μία περιφέρεια στην οποία το 1/3 των κατοίκων βρίσκεται στην ανεργία (35%).
Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για το πρώτο τεστ, όπου θα αποτυπωθεί ο αντίκτυπος της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία και τον ευρωπαϊκό Νότο.
Οι εκλογές στην Ανδαλουσία συνιστούν μία από τις τρεις τοπικές ψηφοφορίες, ενόψει των εθνικών βουλευτικών εκλογών στα τέλη του 2015.
«Η Ανδαλουσία συνιστά ένα παράθυρο για ευρύτατες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό» σημειώνει το Reuters, τονίζοντας πως οι ψηφοφόροι στην Ανδαλουσία αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού ισπανικού εκλογικού σώματος.
Στις εκλογές της Κυριακές, νικητής αναμένεται να αναδειχθεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Ωστόσο, την έκπληξη επίκειται να προκαλέσουν τα νεόκοπα κόμματα Podemos και Ciudadanos, τα οποία ουδέποτε έχουν εκλέξει αντιπρόσωπο στην περιφερειακή Βουλή της Ανδαλουσίας.
Πανωλεθρία αναμένεται να υποστεί το κυβερνών κόμμα του Mariano Rajoy, Λαϊκό Κόμμα, το οποίο θα συγκεντρώσει την οργή των Ισπανών ψηφοφόρων.
«Οι περιφερειακές εκλογές συνιστούν ένα ακόμη κομμάτι στο ασταθές πολιτικό πεδίο της Ισπανίας, το οποίο θα κορυφωθεί στις εθνικές εκλογές» εξηγεί η Teneo Intelligence.
Ας σημειωθεί πως στις 27 Σεπτεμβρίου εκλογές θα διεξαχθούν και στην Καταλονία, ενώ στις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές.
«Το τι θα συμβεί στην Ανδαλουσία, θα επηρεάσει και την υπόλοιπη Ισπανία» εκτιμά το Podemos, το οποίο προσδοκά σε σημαντικά εκλογικά και πολιτικά οφέλη από την αναμέτρηση της Κυριακής.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης