Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Die Zeit: Ο Τσίπρας θα προτείνει στη Merkel αυξήσεις φόρων και ορίων συνταξιοδότησης

Die Zeit: Ο Τσίπρας θα προτείνει στη Merkel αυξήσεις φόρων και ορίων συνταξιοδότησης
Στη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση ανεφέρεται η γερμανική εφημερίδα
Για ένα μείγμα από αυξήσεις φόρων, ιδιωτικοποιήσεων και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να φέρει χρήματα πίσω στα άδεια ταμεία, προειδοποιεί η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Die Zeit.
Ειδικότερα με νέο άρθρο της σχετικά με λίστα μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται να σπάσει ταμπού.
Σύμφωνα με τη Die Zeit σε αυτά συγκαταλέγονται η αύξηση στη φορολογία και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
Επικαλούμενη πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Αθήνα, η εφημερίδα κάνει λόγο για σύνταξη στα 67 ή στα 62 με τουλάχιστον 40 χρόνια εργασίας.
O πρωθυπουργός, αναφέρει το δημοσίευμα, έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει αυξήσεις σε φόρους ή περικοπές με κοινωνικό κόστος.
Όμως ο κίνδυνος εξάντλησης των κρατικών ταμείων ενδέχεται να τον αναγκάσει σε υπαναχωρήσεις.
Στις νέες μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στους εταίρους και που θα πρέπει να παρουσιαστούν το αργότερο μέχρι το τέλος του Απριλίου ενδέχεται να συμπεριληφθούν αυξήσεις στον ΦΠΑ για τα τουριστικά νησιά του Αιγαίου, όπως π.χ. η Μύκονος και η Σαντορίνη, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τους φόρους στον καπνό και το αλκοόλ.
Στα σχέδια συμπεριλαμβάνονται ακόμα και ιδιωτικοποιήσεις κρατικής περιουσίας, σύμφωνα με την die Zeit, προσθέτοντας ότι αυτές το σύνολο αυτών των μεταρρυθμίσεων θα αποτελούσε μια σημαντική μεταστροφή της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης