Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας στις 9 Απριλίου - Πιθανό ένα δημοψήφισμα

Deutsche Bank: Κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας στις 9 Απριλίου - Πιθανό ένα δημοψήφισμα
"Η διασφάλιση της χρηματοδοτικής στήριξης έγκειται στην εφαρμογή των ελληνικών μεταρρυθμίσεων"
Τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας έως τις 9 Απριλίου υπογραμμίζει η Deutsche Bank, λόγω των έντονων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, η γερμανική επενδυτική τράπεζα προειδοποιεί πως η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει λόγω αδυναμίας αποπληρωμής της δόσης των 460 εκ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου στις 9 Απριλίου.
Σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Bank, τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας υπολείπονται κατά 1 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, ενώ παράλληλα, η ρευστότητα των τραπεζών βρίσκεται σε εξαιρετικά πιεστική κατάσταση.
«Οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται, με την 18η Μαρτίου να παρατηρείται η μεγαλύτερη φυγή κεφαλαίων του τελευταίου μήνα (400 εκ. ευρώ)» τονίζει η Deutsche Bank.
Όπως εξηγεί, η διασφάλιση της χρηματοδοτικής στήριξης έγκειται στην εφαρμογή των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, η έγκριση των οποίων συνιστά γρίφο για την ελληνική κυβέρνηση.
«Η στήριξη της Βουλής στις μεταρρυθμίσεις θα είναι δύσκολη και η κυβέρνηση ενδέχεται να προσφύγει ακόμη και στη λύση του δημοψηφίσματος» διατείνει χαρακτηριστικά.
Πάντως, η Deutsche Bank επισημαίνει πως «το βασικό σενάριο εξακολουθεί να προβλέπει την επίτευξη συμφωνίας».
Ωστόσο, συνεχίζει, η αβεβαιότητα θα διατηρηθεί στα ύψη.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης