Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Σε ένα «παίγνιο δειλού» Ελλάδα και Γερμανία – Τι θα σημάνει για τις αγορές η κάθε κίνηση

CNBC: Σε ένα «παίγνιο δειλού» Ελλάδα και Γερμανία – Τι θα σημάνει για τις αγορές η κάθε κίνηση
Είναι μια άσκηση για γερά νεύρα, και το χείλος (όταν η Ελλάδα ξεμείνει από χρήματα) πλησιάζει
Ελλάδα και Γερμανία εμφανίζονται να παίζουν το "παίγνιο του δειλού", παρατηρεί ανάλυση του CNBC, η οποία αναφέρει ότι το ερώτημα είναι πλέον τι θα σημάνουν οι κινήσεις του κάθε "παίκτη" για τις αγορές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, χτες, η Ελλάδα αναμένεται να ξεμείνει από ρευστό στις 20 Απριλίου, εάν δεν λάβει κάποιου είδους βοήθεια.
Ένα σχέδιο είναι στο τραπέζι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να παράσχει στην Ελλάδα μια βοήθεια, αλλά η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να υποσχεθεί ότι θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις πριν τα χρήματα δοθούν.
Η συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ της Merkel και του Τσίπρα, έδειξε ότι υπήρξε μια βάση συμβιβασμού.
"Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι ότι αυτή είναι μια άσκηση για γερά νεύρα, και το χείλος (όταν η Ελλάδα ξεμείνει από χρήματα) πλησιάζει," ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικής της Brown Brothers Harriman, Marc Chandler.
Και καθώς αυξάνονται τα στοιχήματα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται παράλληλα με αυτά, δεδομένου ότι τα χρεόγραφα ενσωματώνουν μεγαλύτερο κίνδυνο αθέτησης.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αποδόσεις των ελληνικών 2-ετών ομολόγων διπλασιάστηκαν το 2015.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά για τους επενδυτές μετοχών;

Αν η κατάσταση επιδεινωθεί, τότε θα υπάρξει μεγάλη μεταβλητότητα, δήλωσε ο Larry McDonald, επικεφαλής της στρατηγικής των ΗΠΑ για την ομάδα της Societe Generale.
"Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε θέσεις που δεν μπορεί να είναι εύκολα ρευστοποιήσιμες, ειδικά σε ομόλογα σταθερού εισοδήματος.
Έτσι, εάν κάποιος εκτιμά ότι θα υπάρξει μια διόρθωση 5 έως 10%, μπορεί απλά να τοποθετήσει κάποια χρήματα σε ένα ETF, καθώς μπορεί να δώσει ένα σημαντικό ποσοστό προστασίας, ανέφερε ο McDonald.
Ο Stacey Gilbert, επικεφαλής παραγώγων στην Susquehanna, ανέφερε επίσης είναι πολύ καλό να κερδίζει κάποιος που τοποθετείται στην αύξηση της μεταβλητότητας της αγοράς.
Έτσι, θα πρέπει να προτιμήσουν να αγοράζουν put option σε ένα δείκτη μεταβλητότητας VIX.
Αυτό θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να στοιχηματίσει κανείς σε μετοχές.
Αγοράζοντας put option στον δείκτη S&P 500 ο επενδυτής μπορεί να στοιχηματίζει στον κίνδυνο, την ώρα που οι μετοχές αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω μέσα σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης