Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Aυξάνουν τις εκδόσεις ομολόγων οι ευρωπαϊκές εταιρείες - Λαμβάνουν ώθηση από το QE της ΕΚΤ

Fitch: Aυξάνουν τις εκδόσεις ομολόγων οι ευρωπαϊκές εταιρείες - Λαμβάνουν ώθηση από το QE της ΕΚΤ
Από τις αρχές του 2015 και μέχρι τις 19 Μαρτίου, οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε εκδόσεις ομολόγων ύψους 118 δισ.
Έτοιμες να αυξήσουν τις εκδόσεις ομολόγων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, εμφανίζονται οι εταιρείες της Ευρωζώνης, επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος Fitch, σε νέα έκθεσή του, ημερομηνίας 31 Μαρτίου.
Όπως εξηγεί η Fitch, οι ευρωπαϊκές εταιρείες κινούνται σε τροχιά αύξησης των εκδόσεων ομολόγων, λαμβάνοντας στήριξη από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, το γνωστό QE, μέσω του οποίου διασφαλίζονται τα χαμηλά χρηματοδοτικά κόστη στις αγορές ομολόγων.
Από τις αρχές του 2015 και μέχρι τις 19 Μαρτίου, οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε εκδόσεις ομολόγων ύψους 118 δισ. ευρώ, σημειώνει η Fitch, επικαλούμενη τα τελευταία στοιχεία της Dealogic.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι για το πρώτο τρίμηνο του 2014, οι εκδόσεις ομολόγων των ευρωπαϊκών εταιρείων είχαν διαμορφωθεί στα 128 δισ. ευρώ.
Οι εκδόσεις ομολόγων αναμένεται να ενισχυθούν για το σύνολο του 2015, λαμβάνοντας στήριξη από την τόνωση των εξαγωγών και συγχωνεύσεων, αλλά και τη σταδιακή ισχυροποίηση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Οι ανταγωνιστικές χρηματοδοτικές συνθήκες στην Ευρωζώνη προσελκύουν τους ξένους στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης