Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Θέμα χρόνου η απόλυτη ισοτιμία 1 προς 1 ευρώ - δολαρίου - Ο παράγοντας Ελλάδα - Τι προβλέπουν 6 οίκοι

tags :
Θέμα χρόνου η απόλυτη ισοτιμία 1 προς 1 ευρώ - δολαρίου - Ο παράγοντας Ελλάδα - Τι προβλέπουν 6 οίκοι
Η στασιμότητα των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα επηρεάζει αρνητικά το ευρώ
Τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου ξεδιπλώνουν οι διεθνείς αναλυτές, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς σήμερα συνεδριάζει η ΕΚΤ για το ELA των ελληνικών τραπεζών, αλλά και το Euro Working Group.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόλυτη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου είναι θέμα χρόνου.

Swissquote Bank
Υπό πίεση παραμένει το ευρώ, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις χαρακτηρίζονται από στασιμότητα, σχολιάζουν οι αναλυτές της Swissquote Bank.
Οι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα επηρεάζουν το ευρώ, το οποίο συνεχίζει την πτωτική του πορεία παρά τα αξιοπρεπή στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρώπη.

Bank of America Merrill Lynch
Η πτώση του ευρώ θα συνεχιστεί λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και λόγω της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, εκτιμά ο Shusuke Yamada στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.
Μιλώντας στο Bloomberg, ο αναλυτής τόνισε ότι οι αγορές γίνονται όλο και πιο ευαίσθητες σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.
Επιπλέον, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ εντείνει τις καθοδικές πιέσεις στο ευρώ.
Τα θεμελιώδη καταδεικνύουν «πώληση» του ευρώ, σημειώνει ο αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.

Hantec Market
Στο τέλος φτάνει το ράλι του ευρώ σημειώνει η τεχνική ανάλυση της Hantec Market.
To momentum είναι πτωτικό σύμφωνα με τους αναλυτές, με το επίπεδο στήριξης να διαμορφώνεται στο 1,0712/1,0650 και την αντίσταση στα 1,0800/1,0900.

Nomura
Το status του ευρώ ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα αμφισβητείται, προειδοποιεί ο αναλυτής της Nomura, Jens Nordvig, καθώς οι κεντρικές τράπεζες εξακολουθούν να «ξεφορτώνονται» ευρώ.
Το γεγονός αυτό αποτελεί πηγή αδυναμίας για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, σύμφωνα με τη Nomura.

Credit Agricole
Απόλυτη ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, στο 1 προς 1, το γ’ τρίμηνο του 2015, προβλέπει σε έκθεση της η Credit Agricole.
Αναλυτικότερα, εκτιμά πως οι προοπτικές για την οικονομίας της Ευρωζώνης και οι ροές χαρτοφυλακίου στην περιοχή αυξάνονται, ενώ ενισχύονται οι ελπίδες ότι η Ελλάδα θα διασφαλίσει την βραχυπρόθεσμη χρηματοδότησή της.
Επιπλέον, οι επενδυτές έχουν στοιχηματίσει υπέρ της ενίσχυσης του δολαρίου μετά τη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου τον Μάρτιο, επισημαίνει η Credit Agricole.
Ως αποτέλεσμα, προβλέπει σταθεροποίηση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου και υποχώρηση της μεταβλητότητας του ευρώ.

Trading Vectors
Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται σε ένα κρίσημο σημείο καμπής με εμφανή τάση να οδηγηθεί προς την περιοχή του 1 προς 1, εκτιμούν τα στελέχη της ελληνικής τεχνογνωσίας πλατφόρμας επενδυτικής πληροφόρησης Trading Vectorts.
Η εμφανώς μειωμένη νομισματική κυκλοφορία του ευρώ στις αγορές αναμένεται σταδιακά να αποκατασταθεί με την υλοποίηση της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ η οποία ουσιαστικά θα αυξήσει την παγκόσμια προσφορά ευρώ.
Βραχυπρόθεσμα όμως βλέπουμε, με πιθανότητα 30%, μια τεχνική ανοδική αντίδραση του ευρώ προς την περιοχή των 1,20-1,21 δολαρίων από όπου και μπορεί να ξεκινήσει η πορεία για το 1 προς 1.

(πρώτη ενημέρωση 2 Απριλίου 2015, 07:11)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης