Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Η πιθανότητα Grexident και τα αποθέματα πετρελαίου επηρεάζουν καίρια τις αγορές

Credit Agricole: Η πιθανότητα Grexident  και τα αποθέματα πετρελαίου επηρεάζουν καίρια τις αγορές
Σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση των ισοτιμιών ασκούν και οι κρίσιμες εκλογές του Μαΐου στη Μεγάλη Βρετανία
Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ και τα αποθέματα πετρελαίου φαίνεται ότι είναι οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις αγορές αυτό το διάστημα και θα εξακολουθήσουν και τις επόμενες ημέρες, καθώς η αβεβαιότητα διατηρείται.
Αυτό αναφέρει σε έκθεσή της η Γαλλική τράπεζα Credit Agricole υπογραμμίζοντας με έμφαση τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας και τον ρόλο που παίζει, στην πορεία της ισοτιμίας ευρώ με το δολάριο.
Όπως αναφέρει στην έκθεση της η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου παραμένει ασταθής εξαιτίας ενός Grexident με αποτέλεσμα τα οικονομικά δεδομένα της ευρωζώνης να μην παρουσιάζουν καλυτέρευση συγκριτικά με αυτά των ΗΠΑ.
Στην Ευρώπη κυρίαρχη είναι η συζήτηση τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την δυνατότητα η όχι της Ελλάδας να καταβάλει το ποσό των 448 εκ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έως τις 9 Απριλίου οπότε και λήγει η προθεσμία, γεγονός που ασκεί σημαντική πίεση στην ελληνική κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι ένα από τα μέλη της Ευρωζώνης αδυνατεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προκαλεί ανησυχία στα κράτη μέλη, ενώ αυξάνει και τις πιθανότητες ενός Grexident.
Την ίδια στιγμή, σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση των ισοτιμιών ασκούν και οι κρίσιμες εκλογές του Μαΐου στη Μεγάλη Βρετανία.
Κι αυτό γιατί, η εκλογή μιας κυβέρνησης μειοψηφίας θα σήμανε ένα πιθανό εκλογικό ρίσκο που θα επηρέαζε σημαντικά την πορεία της αγγλικής λίρας έναντι του ευρώ, η οποία θα κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα.
Δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών ωστόσο δείχνουν, ότι η ψαλίδα ανάμεσα στα δυο μεγάλα βασικά κόμματα έχει κλείσει αρκετά με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα πολιτικών ρίσκων από μια πιθανή αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.
Όπως όλα δείχνουν, ο κίνδυνος ενός πολιτικού ρίσκου είχε μάλλον υπερεκτιμηθεί.
Οι επόμενες τηλεμαχίες ωστόσο, ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς στην Βρετανία αναμένονται κρίσιμες καθώς θα διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης