Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Münchau για την Ελλάδα: Να παραμείνει τυπικά στην Ευρωζώνη, αλλά να υιοθετήσει νέο ελληνικό ευρώ

Münchau για την Ελλάδα: Να παραμείνει τυπικά στην Ευρωζώνη, αλλά να υιοθετήσει νέο ελληνικό ευρώ
Η λύση για την Ελλάδα: Να φύγει από το ευρώ, σύμφωνα με ένα ιδιότυπο καθεστώς: Πρακτικά να παραμείνει μέλος του ευρώ, αλλά να υιοθετήσει ένα παράλληλο, νέο νόμισμα
Nα προετοιμαστεί για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ συστήνει στην Ευρωζώνη ο γνωστός αρθρογράφος Wolfgang Münchau, με άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Όπως προειδοποιεί μέσω του νέου του άρθρου, τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας εξαντλούνται και η χώρα - αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης - θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ.
Όπως διαμηνύει, μπορεί η Αθήνα να καταβάλλει τη δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, στις 9 Απριλίου, αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος εάν, μετά την πληρωμή αυτή, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να καταβάλλει κανονικά μισθούς και συντάξεις.
Τον Μάιο, ή το αργότερο τον Ιούλιο, η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει και το Grexit θα είναι μονόδρομος.
Το ελληνικό πρόβλημα, συνεχίζει ο αρθρογράφος, θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο μέσα από ένα γενναίο haircut στο ελληνικό χρέος.
Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν η εξής: Να φύγει από το ευρώ, σύμφωνα με ένα ιδιότυπο καθεστώς: Πρακτικά η χώρα να παραμείνει μέλος του ευρώ, αλλά ταυτόχρονα να υιοθετήσει ένα παράλληλο, νέο νόμισμα.
Ένα νέο ελληνικό ευρώ και όχι μια νέα ελληνική δραχμή.
Ένα νέο ελληνικό ευρώ που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο στην Ελλάδα, εξηγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης