Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Risk Consulting: Έρχεται κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα - Απειλή διεθνώς τυχόν αδιέξοδο με ΕΕ

Risk Consulting: Έρχεται κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα - Απειλή διεθνώς τυχόν αδιέξοδο με ΕΕ
Ισλαμικό Κράτος και Ρωσία... οι δύο κορυφαίοι παράγοντες αποσταθεροποίησης
Τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία ιεραρχεί το think tank G4S Risk Consulting, κατατάσσοντας μάλιστα την ελληνική κρίση στην 3η θέση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του think tank, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία εδράζονται σε γεωπολιτικούς παράγοντες, όπως η εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους και οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε πρωτεύουσες της Δύσης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του G4S, Ian Betts η ενίσχυση και η απήχηση του Ισλαμικού Κράτους παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια κοινότητα.
Μάλιστα, οι πιθανότητες ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στη Δύση είναι σαφώς αυξημένες το β’ 3μηνο του 2015, δεδομένων των αιματηρών επιθέσεων στο Charlie Hebdo και στην Κοπεγχάγη.
«Παρά τη θετική συνεισφορά των αμερικανικών εναέριων επιδρομών, το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί την ακεραιότητά του, θέτοντας μακροπρόθεσμους κινδύνους στην παγκόσμια ασφάλεια» εξηγεί αναλυτικά.
Εκτός του ISIS, υψίστης σημασίας για την παγκόσμια οικονομία συνιστά και η πολιτική σταθερότητα της Ρωσίας, η οποία μετά τη δολοφονία του Boris Nemstov τείνει προς εκτροχιασμό.
Μάλιστα, προειδοποιεί πως ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια θα επηρεάσει σημαντικά και την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία.
Ένας τρίτος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία έγκειται, σύμφωνα με την G4S, στη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία εν δυνάμει κοινωνική αναταραχή λόγω της δημοσιονομικής κρίσης» προειδοποιεί χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, οι πιθανότητες είναι άκρως αυξημένες, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών για το πακέτο μεταρρυθμίσεων.
«Η Αθήνα θα ξεμείνει από χρήματα άμεσα, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία» αναφέρει το think tank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης