Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche: Το μήνυμα Draghi - Με μια κίνηση μπορεί να συνθλίψει τις ελληνικές τράπεζες

Deutsche: Το μήνυμα Draghi - Με μια κίνηση μπορεί να συνθλίψει τις ελληνικές τράπεζες
Η Deutsche Bank να συνεχίζει να θεωρεί ότι ο κίνδυνος για ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων στην Ελλάδα είναι υπαρκτός
Μια σαφή προειδοποίηση έστειλε χτες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, προς την ελληνική κυβέρνηση, δείχνοντας την ότι δεν μπορούν οι διαπραγματεύσεις να διαρκούν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στη σημερινή 8σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο «ECB: Unruffled» (ΕΚΤ: Ατάραχη) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Deutsche Bank «μεταφράζει» τα μηνύματα που έστειλε χτες ο Mario Draghi κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.
Όπως ανέφερε ο Draghi υπήρξαν αναφορές, κατά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, σχετικά με ένα πιθανό haircut που μπορεί να επιβληθεί στα collaterals που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες για την άντληση ρευστότητας μέσω του μηχανισμού ELA, αλλά δεν συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank αυτή ήταν μια σαφής προειδοποίηση της ΕΚΤ προς την Ελλάδα, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή να επιβληθεί ειδικό haircut στα ελληνικά collaterals, θα μπορούσε να συνθλίψει τις ελληνικές τράπεζες.
Γι’ αυτό, σύμφωνα με την Deutsche Bank, ο Draghi επανέλαβε χτες αρκετές φορές ότι η τύχη της Ελλάδος βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.
Μάλιστα, ο ίδιος υπενθύμισε ότι η ΕΚΤ είναι ένας θεσμός που βασίζεται σε κανόνες και με βάση αυτούς τους κανόνες η συνεχής στήριξη του Ευρωσυστήματος στην Ελλάδα εξαρτάται από την πρόοδο που θα συντελεστεί για μια νέα συμφωνία με το Eurogroup.
Η προειδοποίηση του Draghi είχε το σκληρό κάλυμμα του ELA, με την Deutsche Bank να συνεχίζει να θεωρεί ότι ο κίνδυνος για ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων στην Ελλάδα είναι υπαρκτός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης