Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Σύντομα συμφωνία πιστωτών - Ελλάδας – Στο επίκεντρο το Eurogroup της 11ης Μαΐου

JP Morgan: Σύντομα συμφωνία πιστωτών - Ελλάδας – Στο επίκεντρο το Eurogroup της 11ης Μαΐου
Η Ελλάδα θα επιτύχει συμφωνία με τους πιστωτές και θα καλύψει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ, σύμφωνα με το βασικό σενάριο της τράπεζας
Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων πιστωτών της, αν όχι μέσα αυτή την εβδομάδα, αλλά στο Eurogroup της 11ης Μαΐου, εκτιμά η JP Morgan.
Όπως σημειώνεται, μια πιθανή απειλή για την ολοένα και πιο στερεή οικονομική ανάκαμψη, είναι ο κίνδυνος που συνδέεται με την Ελλάδα.
Οι προοπτικές μιας ενδιάμεσης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης δεν είναι πιθανή κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου, σημειώνει η JP Morgan και προσθέτει ότι τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό έως τον Μάρτιο υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να διαχειριστεί τις ταμειακές ροές της εν μέρει από τις αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές και την εξεύρεση μερικών επιπλέον εσόδων.
Αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει μια συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τότε στο επίκεντρο θα τεθεί η συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Μαΐου, με την αποπληρωμή ποσού 800 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ να ακολουθεί την επόμενη ημέρα.
Το βασικό σενάριο της JP Morgan παραμένει αμετάβλητο, ήτοι θα επιτευχθεί συμφωνία και η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο της 12ης Μαΐου, αλλά και των επόμενων που θα ακολουθήσουν.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα χάσει μια πληρωμή προς το ΔΝΤ, τότε σύμφωνα με την JP Morgan θα είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να αναστείλει των έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, πυροδοτώντας μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχιστεί ο ELA, αλλά η επέκτασή του θα περιοριστεί στο ελάχιστο και ότι η Ελλάδα θα επιβάλλει ελέγχους κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης