Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ο κίνδυνος ατυχήματος με την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς - Περιορισμένα τα σημάδια μετάδοσης

tags :
Deutsche Bank: Ο κίνδυνος ατυχήματος με την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς - Περιορισμένα τα σημάδια μετάδοσης
Η  έλλειψη προόδου στις ελληνικές διαπραγματεύσεις έχει οδηγήσει σε κάποια αύξηση της αποστροφής του κινδύνου από τους επενδυτές
Ο κίνδυνος ατυχήματος με την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς, αλλά τα σημάδια μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένα, όσο δεν υπάρχουν εκροές κεφαλαίων από άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Αυτό αναφέρει η Deutsche Bank στην τελευταία 28σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο "Steady ECB and unsteady Greece" (Σταθερή η ΕΚΤ, ασταθής η Ελλάδα), την οποία σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, και στην οποία επισημαίνεται ότι η έλλειψη προόδου στις ελληνικές διαπραγματεύσεις έχει οδηγήσει σε κάποια αύξηση της αποστροφής του κινδύνου από τους επενδυτές.
Στο μέρος που αναφέρει για την Ελλάδα, η Deutsche Bank τονίζει ότι η εκτίμησή της για τη χώρα παραμένει αμετάβλητη: οι κίνδυνοι ατυχήματος είναι σχετικά υψηλοί, αλλά η μετάδοση θα πρέπει να περιορίζεται όσο δεν παρατηρούνται εκροές κεφαλαίων από άλλες χώρες της περιφέρειας
Η κρισιμότητα της εβδομάδας για την Ελλάδα είναι μεγάλη, καθώς χρειάζεται να παρουσιάσει το σχέδιο μεταρρυθμίσεων στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί, εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schauble δεν σχολίαζε πρόσφατα ότι μια συμφωνία στις 24 Απριλίου φαίνεται απίθανη.
Φαίνεται τώρα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα κρατήσει έως τις 12 Μαΐου, όταν χρειάζεται να κάνει μια πληρωμή στο ΔΝΤ ύψους 770 δισ. ευρώ.
Ακόμη και αν η Ελλάδα επρόκειτο να καθυστερήσει τις πληρωμές της προς το ΔΝΤ δεν είναι προφανές ότι αυτό θα οδηγήσει σε επιτάχυνση των λοιπών υποχρεώσεων της.
Αυτό θα σήμαινε ότι οι πληρωμές προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παραμένουν οι πιο πιεστικές προθεσμίες από την πλευρά της συστημικής προσέγγισης του κινδύνου, καταλήγει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης