Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Την ύστατη στιγμή θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα - Απίθανο το Grexit

Goldman Sachs: Την ύστατη στιγμή θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα - Απίθανο το Grexit
H ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, με αιχμή την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, εκφράζει η Goldman Sachs, σε νέα, ειδική έκθεσή της για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους για το μέλλον της χρηματοδότησης της χώρας.
Ωστόσο η συμφωνία αναμένεται να επιτευχθεί κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή, ήτοι στο παρά ένα...
Μέχρι να υπάρξει συμφωνία η αγωνία θα κορυφωθεί, αφού η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα συμβιβαστική λύση με τους εταίρους της, για να ξεπεράσει το αδιέξοδο.
Η επίτευξη συμφωνίας θα είναι αυτή που θα κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, προβλέπει η Goldman Sachs, απορρίπτοντας τα εφιαλτικά σενάρια περί Grexit.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μόνο μέχρι τις 12 Μαΐου, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει στο ΔΝΤ ποσό ύψους 950 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και κατ' επέκταση την ελληνική οικονομία, χορηγώντας ρευστότητα μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA.
Υπενθυμίζεται εδώ πως χθες 22 Απριλίου η ΕΚΤ ενέκρινε την αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, κατά 1,5 δισ. ευρώ, στα 75,5 δισ. ευρώ.

(πρώτη ενημέρωση 23 Απριλίου 2015, 07:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης