Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Βουτιά» στο δείκτη ευτυχίας της Ελλάδας - Υποχωρεί στην 102η θέση μεταξύ 158 χωρών

tags :
«Βουτιά» στο δείκτη ευτυχίας της Ελλάδας - Υποχωρεί στην 102η θέση μεταξύ 158 χωρών
Πρωτιά για την Ελβετία, στον... πάτο το Τόγκο
Τη μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη ευτυχίας κατέγραψε το 2015 η Ελλάδα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα μεταξύ 158 χωρών σε όλη την υφήλιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την «World Happiness Report 2015», η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στην κατάταξη των πιο ευτυχισμένων χωρών στον πλανήτη, καθώς υποχώρησε στην 102η θέση.
Η δεύτερη ισχυρότερη πτώση καταγράφηκε από την Αίγυπτο, την Ιταλία και τη Σαουδική Αραβία.
Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν η Νικαράγουα και η Ζιμπάμπουε.
Ως πλέον ευτυχισμένη χώρα αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η Ελβετία, ενώ ακολουθούν η Ισλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.





Το Ισραήλ έπεται στην 11η θέση και η Κόστα Ρίκα στη 12η.
Οι ΗΠΑ αναδεικνύονται στην 15η θέση, η Βραζιλία στη 16η , η Μ. Βρετανία στην 21η , η Ιαπωνία στην 46η , η Ρωσία στην 64η , η Κίνα στην 84η και το Ιράν στην 110η.
Οι πιο δυστυχισμένες χώρες προέρχονται κυρίως από την αφρικανική ήπειρο, καθώς η ευτυχία συνδέεται άρρηκτα με τη φτώχεια και τη βία.
Το Τόγκο είναι η πλέον δυστυχισμένη χώρα, ενώ ακολουθούν το Μπουρούντι, η Συρία, το Μπενίν, η Ρουάντα, το Αφγανιστάν, η Μπουργκίνα Φάσο, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Γουινέα, το Τσαντ, η Κεντρική Αφρική, η Μαδαγασκάρη, η Τανζανία, η Καμπότζη, η Νιγηρία, η Γκαμπόν, η Σενεγάλη, η Ουγκάντα, οι Κομόρες και η Δημοκρατία του Κονγκό.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης