Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Ο Τσίπρας δεν θέλει να «ηρωποιήσει» τον Βαρουφάκη - Απίθανη η παραίτησή του

Spiegel: Ο Τσίπρας δεν θέλει να «ηρωποιήσει» τον Βαρουφάκη - Απίθανη η παραίτησή του
"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βαρουφάκης έφερε τις περισσότερες ψήφους στις τελευταίες εκλογές"
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να «ηρωποιήσει τον Γιάννη Βαρουφάκη» τιτλοφορείται δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, αναφερόμενο στον πρόσφατο ανασχηματισμό της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.
Ειδικότερα, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αποφύγει την «ηρωποίηση» του Γιάννη Βαρουφάκη, γι’ αυτό προτιμά τον περιορισμό του ρόλου του στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και όχι την απομάκρυνσή του από το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.
«Όσο περισσότερο οι Ευρωπαίοι και τα μέσα ενημέρωσης επιτίθενται στον Βαρουφάκη, τόσο πιο απιθανή είναι η απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο Spiegel.
Αν γινόταν κάτι τέτοιο, συνεχίζει, τότε όλο και περισσότεροι θα τον έβλεπαν ως μάρτυρα ή αποδιοπομπαίο τράγο.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βαρουφάκης έφερε τις περισσότερες ψήφους στις τελευταίες εκλογές, καθώς πολλοί Έλληνες τον θαυμάζουν λόγω της σκληρής του στάσης και του casual στυλ του» συμπληρώνει η ίδια πηγή.
Συνεχίζοντας, το γερμανικό περιοδικό υπογραμμίζει πως ο Γ. Βαρουφάκης θα παραμείνει προς το παρόν στη θέση του, αλλά θα έχει μικρότερο ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης