Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Axon Securities: Λιτότητα ή Grexit… το δίλημμα σε περίπτωση αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Axon Securities: Λιτότητα ή Grexit… το δίλημμα σε περίπτωση αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ
"Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μία σημαντική αδυναμία στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας"
Κρίσιμους θεωρεί ο αναλυτής της Axon Securities, Νίκος Ακκιζίδης, τους επόμενους μήνες, οι οποίοι θα κρίνουν την πορεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και συνολικά της Ευρωζώνης.
Σε άρθρο του στου fxsteet.com, ο Έλληνας αναλυτής επισημαίνει πως «όλοι συνειδητοποιούν πως η κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει καταστεί άκρως περίπλοκη».
Όπως εξηγεί, οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδα, αλλά και για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης.
Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε για να τεστάρει τη «δυναμική» της Ε.Ε., τονίζει ο Νίκος Ακκιζίδης, είναι σαφές πως το παιχνίδι στην Ευρώπη απαιτεί σκληρούς παίχτες, οι οποίοι θα δώσουν τις σωστές απαντήσεις, προκειμένου να εμπνεύσουν την κοινωνία, ενόσω η Ευρώπη διολισθαίνει εκ νέου σε αχαρτογράφητα εδάφη.
Πάντως, πραγματοποιώντας μία μίνι αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ο Ν. Ακκιζίδης αποφαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μία σημαντική αδυναμία στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται ικανός να επιλύσει το πρόβλημα των επιχειρήσεων, της προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ παράλληλα, δεν έχει καταφέρει να διευκρινίσει τη στρατηγική του σχετικά με τον εθνικό πλούτο» εξηγεί ο Έλληνας αναλυτής.
Εάν οι Έλληνες απογοητευτούν από το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει εν κατακλείδι, τότε θα τεθεί εκ νέου το δίλημμα: είτε η Ελλάδα θα ακολουθήσει τις πολιτικές της λιτότητας είτε θα εξέλθει της Ευρωζώνης…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης