Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ADB: Οι αμφιβολίες για το μέλλον της Ελλάδας διώχνουν τους ασιάτες επενδυτές από την Ευρώπη

ADB: Οι αμφιβολίες για το μέλλον της Ελλάδας διώχνουν τους ασιάτες επενδυτές από την Ευρώπη
Οι επενδυτές από την Ασία ανησυχούν για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ADB
Οι ασιατικές εταιρείες σκέφτονται δύο φορές σχετικά με τις συναλλαγές τους με τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς η νευρικότητα, για το αν η Ελλάδα θα κατακερματίσει την Ευρωζώνη, παραμένει, σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (ADB), Shang-Jin Wei.
Ο ίδιος ανέφερε πως «ο ιδιωτικός τομέας προσπαθεί να προσαρμόσει την στρατηγική του», ενώ επεσήμανε ότι οι ασιατικές εταιρείες, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ευρωπαϊκή αγορά, αναζητούν τρόπο διαφοροποίησης των εμπορικών σχέσεών τους.
Κάθε διευθύνων σύμβουλος που αξίζει τον μισθό του θα επιχειρήσει να προσαρμόσει το βάρος της εταιρείας του στην Ευρώπη, τόνισε, ακόμα, ο οικονομολόγος.
Και αυτό, γιατί αν και η Ελλάδα δεν είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος ή σημαντική πηγή ροής κεφαλαίων για την Ασία, οπότε ο άμεσος αντίκτυπος από τις εξελίξεις στο ζήτημα της Ελλάδας δεν θα είναι μεγάλος για την ασιατική αγορά, σχολίασε ο Shang-Jin Wei, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα προέλθει από τις συνέπειες συνολικά στην Ευρώπη».
Τέλος, κατέληξε υπογραμμίζοντας πως η Ασία «ευελπιστεί ότι η Ευρώπη θα είναι σε θέση να λύσει αυτό το ζήτημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης