Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η ΕΚΤ σχεδιάζει περαιτέρω stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες

tags :
Reuters: Η ΕΚΤ σχεδιάζει περαιτέρω stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες
Στόχος είναι η αποτροπή μελλοντικών κρίσεων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της ευρωζώνης
Τη διεξαγωγή περαιτέρω ασκήσεων αντοχής (stress tests) στις ευρωπαϊκές τράπεζες τις οποίες εποπτεύει, σχεδιάζει η ΕΚΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Στόχος είναι η αποτροπή μελλοντικών κρίσεων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της ευρωζώνης, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΚΤ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.
Η ΕΚΤ έχει υπό την άμεση εποπτεία της τις 123 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, ενώ τα μικρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τελούν υπό την ευθύνη των εθνικών εποπτικών αρχών.
«Οι ασκήσεις αντοχής σίγουρα θα είναι μέρος των εποπτικών δραστηριοτήτων στο μέλλον, με την μία ή την άλλη μορφή», δήλωσε ο Jukka Vesala (Γιούκα Βεσάλα), γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Μικροπροληπτικής Εποπτείας της ΕΚΤ σε τραπεζικό συνέδριο.
Η ΕΚΤ μελετά τη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών μοντέλων και της στρατηγικής των μεγάλων τραπεζών πραγματοποιώντας συναντήσεις με κορυφαία στελέχη στο πλαίσιο του Προγράμματος Εποπτικής Εξέτασης (SEP), το οποίο περιλαμβάνει επιτόπιους ελέγχους και έρευνα στα εσωτερικά μοντέλα των τραπεζών καθώς και τακτικές επιθεωρήσεις από πολυεθνικές εποπτικές ομάδες, ανέφερε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα συναντά τα στελέχη των τραπεζών όσο συχνότερα γίνεται και οι συζητήσεις αυτές επισημοποιούνται στο πλαίσιο της εποπτείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης