Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εκπέμπει SOS η Goldman Sachs: Υπονομεύει την ανάπτυξη της Ελλάδας η εκροή καταθέσεων

Εκπέμπει SOS η Goldman Sachs: Υπονομεύει την ανάπτυξη της Ελλάδας η εκροή καταθέσεων
Τυχόν αναζωπύρωση του κλίματος έντασης και αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα συνιστά αρνητική εξέλιξη για τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος, καθώς θα αυξήσει τις πιέσεις στο ευρώ
Νέο σήμα κινδύνου για τη συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες κρούει η Goldman Sachs, σε νέα, ειδική έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "Global Markets Daily: Greek deposits - Further Outflows in March".
Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα, με αιχμή την όξυνση του φαινομένου της εκροής καταθέσεων, λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας, η αμερικανική τράπεζα προειδοποιεί για τους κινδύνους.
Όπως επισημαίνει, η συνεχής απόσυρση καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προκαλεί μεγάλα εμπόδια σε κάθε προσπάθεια για την τόνωση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Δεδομένων των σφικτών συνθηκών της ελληνικής οικονομίας, η διαρκής μείωση των καταθέσεων μόνο καλοδεχούμενη δεν είναι.
Η Ελλάδα πρέπει να τονώσει την κατανάλωση και τις επενδύσεις.
Ωστόσο οι πιέσεις, σε όρους χρηματοδότησης των τραπεζών, τα εμπόδια στην πρόσβαση ρευστότητας και η πολιτική αβεβαιότητα καθιστούν εξαιρετικά αβέβαιο το περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας.
Όσο θα επιδεινώνονται οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόσο πιο πολύπλοκες θα καθίστανται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Όσο περισσότερο καθυστερεί η επίτευξη συμφωνίας, τόσο πιο κοστοβόρα θα καθίσταται για την Ελλάδα η όλη διαδικασία.
Όμως αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως μια συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών.
Τυχόν αναζωπύρωση του κλίματος έντασης και αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα συνιστά αρνητική εξέλιξη για τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος, καθώς θα αυξήσει τις πιέσεις στο ευρώ.

(πρώτη ενημέρωση 6 Μαΐου 2015, 07:40)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης