Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Toronto Dominion: Kίνδυνος ελέγχων κεφαλαίου όσο διαιωνίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Toronto Dominion: Kίνδυνος ελέγχων κεφαλαίου όσο διαιωνίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
Όσο οι διαπραγματεύσεις διαιωνίζονται, φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε έναν δρόμο όπου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να αποφευχθούν οι έλεγχοι κεφαλαίου και όπου η Ελλάδα θα ωθηθεί στα άκρα πριν εν τέλει υπάρξει μια συμφωνία
Στην επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ της 11ης Μαΐου αναφέρεται σε ανάλυσή της η Toronto Dominion Securities, υπογραμμίζοντας ότι αυξάνεται ο κίνδυνος επιβολής ελέγχων κεφαλαίου όσο διαιωνίζονται οι διαπραγματεύσεις.
Όπως σημειώνει, η Ελλάδα θα παραμείνει το βασικό θέμα του Eurogroup της 11ης Μαΐου, προσθέτοντας ότι με βάση πρόσφατες αναφορές η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να βρει τα κεφάλαια για την αποπληρωμή των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ τη 12η Μαΐου, οπότε η συνεδρίαση δεν είναι τόσο κρίσιμη όσο παρουσιαζόταν νωρίτερα.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι μια αποτυχία για μια τουλάχιστον αξιοσημείωτη πρόοδο στο Eurogroup αυξάνει τον κίνδυνο η ΕΚΤ να προχωρήσει σε haircut στα ελληνικά κεφάλαια, που πιθανόν να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης για τις τράπεζες, αλλά και ελέγχους κεφαλαίων.
Παράλληλα, σημειώνει ότι ένα δημοψήφισμα ίσως να οδηγήσει στην ανάγκη επιβολής ελέγχων κεφαλαίου, δεδομένου ότι θα καθυστερούσε περαιτέρω την απελευθέρωση οποιασδήποτε βοήθειας προς την Ελλάδα και με τον χρόνο να εξαντλείται γρήγορα.
Έτσι, σημειώνει η TD Securities, όσο οι διαπραγματεύσεις διαιωνίζονται, φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε έναν δρόμο όπου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να αποφευχθούν οι έλεγχοι κεφαλαίου και όπου η Ελλάδα θα ωθηθεί στα άκρα πριν εν τέλει υπάρξει μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης