Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Jubilee Debt Campaign: Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος - Να πληρώσουν οι τράπεζες που κέρδισαν από τη διάσωση

Jubilee Debt Campaign: Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος - Να πληρώσουν οι τράπεζες που κέρδισαν από τη διάσωση
Tο Eurogroup δεν πρέπει να συζητά για την παροχή νέων δανείων προς την Ελλάδα, αλλά για το ποσοστό του χρέους που θα ακυρώσει
Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό πρέπει να το δεχθεί το Eurogroup υποστηρίζει η Sarah-Jayne Clifton, επικεφαλής της βρετανικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης, Jubilee Debt Campaign.
Όπως τόνισε μιλώντας στον βρετανικό Guardian, το Eurogroup δεν πρέπει να συζητά για την παροχή νέων δανείων προς την Ελλάδα, αλλά για το ποσοστό του χρέους που θα ακυρώσει.
Το χρέος, όπως υποστηρίζει, προέρχεται από δάνεια που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Αυτά τα χρέη, τα οποία βρίσκονται πλέον στα χέρια της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, πρέπει να ακυρωθούν, υποστηρίζει η Jubilee Debt Campaign, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής προς το ΔΝΤ.
Προτείνει μάλιστα τα χρήματα να τα πληρώσουν οι ίδιες οι τράπεζες, οι οποίες ήταν αυτές που επωφελήθηκαν από την ελληνική διάσωση.
Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική ΜΚΟ έχει χαρακτηρίσει τοκογλυφικά τα επιτόκια του ΔΝΤ και έχει υπολογίσει ότι οι τόκοι από την ελληνική διάσωση έχουν αποφέρει στο Ταμείο κέρδη ύψους 2,5 δις. ευρώ.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Jubilee Debt Campaigh τάσσεται κατά της υπερχρέωσης των κρατών και υπέρ της εισαγωγής ενός νέου χρηματοοικονομικού, ανθρωποκεντρικού μοντέλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης