Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Μπορεί να υπήρξε πρόοδος στο Eurogroup για την Ελλάδα αλλά δεν είναι αρκετή

Deutsche Bank: Μπορεί να υπήρξε πρόοδος στο Eurogroup για την Ελλάδα αλλά δεν είναι αρκετή
Απαιτείται περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερη προσπάθεια με στόχο την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας
Μπορεί να υπήρξε πρόοδος στο Eurogroup της Δευτέρας για την Ελλάδα, αλλά δεν ήταν αρκετή για να δικαιολογήσει την απελευθέρωση κεφαλαίων.
Αυτό αναφέρει ο Jim Reid της Deutsche Bank σε νέο του σχόλιο για το Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο αναφέρει ότι όπως είχαμε συνηθίσει, υπήρξε ελάχιστο υλικό με νέες ειδήσεις από τη συνάντηση.
«Αντ 'αυτού, το σχόλιο επικεντρώνεται γύρω από το υπήρξε περισσότερη πρόοδος, αλλά δεν αρκεί ακόμα για να δικαιολογήσει την απελευθέρωση των κεφαλαίων προς την Ελλάδα».
Όπως είχε προαναγγελθεί, το Eurogroup καλωσόρισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε πως απαιτείται περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερη προσπάθεια με στόχο την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας.
Ο πρόεδρος του Eurogroup J. Dijsselbloem υποστήριξε ότι «δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά είμαι ακριβώς λίγο πιο αισιόδοξος με τον τρόπο που οι συνομιλίες λαμβάνουν χώρα.
Ο τρόπος που διαπραγματεύονται έχει βελτιωθεί», ανέφερε.
«Οι διαπραγματεύσεις κινούνται πλέον σε καλύτερο και ποιοτικότερο επίπεδο» εξήγησε εν συνεχεία.
Την αισιοδοξία του πως πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μετά το πέρας του Eurogroup.
Συνεχίζοντας ο κ. Βαρουφάκης, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει συμβιβαστεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει στις κόκκινες γραμμές της.
Δεν μπορέσαμε να φθάσουμε σε ένα τελικό αποτέλεσμα, τόνισε στη συνέχεια, σχολιάζοντας την έκβαση του Eurogroup.
"Η κυβέρνηση αναζητά τον κοινό τόπο μεταξύ του μνημονιακού και μετα-μνημονιακού, μεταρρυθμιστικού προγράμματος.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, δεσμεύθηκε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών.
Κόκκινα δάνεια, ΦΠΑ, ανεξαρτησία φορολογικής μηχανής είναι τομείς όπου έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος, εξήγησε επίσης ο κ. Βαρουφάκης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης