Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η ΕΚΤ δεν θα περιορίσει το ELA προς τις ελληνικές τράπεζες - Υπάρχει διάθεση για συμφωνία

tags :
Bloomberg: Η ΕΚΤ δεν θα περιορίσει το ELA προς τις ελληνικές τράπεζες - Υπάρχει διάθεση για συμφωνία
Η Ελλάδα κατάφερε να πείσει τους πιστωτές της ότι σκοπεύει να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές για να αποφύγει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία
Η Ελλάδα έδωσε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη δικαιολογία για να διατηρήσει τη συνέχιση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, όπως σημειώνει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο.
Η Ελλάδα κατάφερε να πείσει τους πιστωτές της ότι σκοπεύει να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές για να αποφύγει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία», σχολιάζει το Bloomberg στον απόηχο του Eurogroup.
Η πίεση και στις δύο πλευρές (της Ελλάδας και των πιστωτών της) έχει ενταθεί, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να επανεκτιμήσει τα όρια της έκτακτης ρευστότητας, η οποία διατηρεί σε λειτουργία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
«Αν και κάποιοι κεντρικοί τραπεζίτες πιέζουν για αυστηρότερους όρους, είναι τώρα απίθανο ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει τον περιορισμό της χρηματοδότησης αυτή την εβδομάδα», σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg.
Σε ένα βαθμό υπάρχει διάθεση για συμφωνία, σχολιάζει ο Hans Humes, ιδρυτής της Greylock Capital Management fund, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
Υπάρχει η αίσθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει την απόφαση σε πολιτικό επίπεδο να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αναφέρει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης