Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Απουσιάζει η πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και εταίρων

Deutsche Bank: Απουσιάζει η πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και εταίρων
Σε τεχνικό επίπεδο δεν καταγράφεται πρόοδος, επισημαίνει αναλυτής της DB
Η συνολική εικόνα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-εταίρων παραμένει η ίδια, με την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές της να διαφωνούν, τουλάχιστον φαινομενικά, σε ζητήματα όπως η φορολογία, οι συντάξεις και η αγορά εργασίας, επισημαίνει σε σημείωμα του ο αναλυτής της Deutsche Bank, Jim Reid.
Ειδικότερα, αναφέρει πως «στο ελληνικό ζήτημα, η πρόοδος παραμένει αργή», ενώ οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της ξεκίνησαν εκ νέου χθες, Πέμπτη.
Προσθέτει, δε, πως «ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους», τονίζοντας παράλληλα ότι οι διαφορές, που εντοπίζονται είναι ακόμα, φαινομενικά μεγάλες.
Κάνοντας μια αναφορά στις τελευταίες πληροφορίες, σχολιάζει πως οι πιστωτές επιθυμούν να δουν μια λίστα μεταρρυθμίσεων έως την Κυριακή 17 Μαΐου.
Παράλληλα, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τους κινδύνους που εγκυμονεί μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Τέλος, σημειώνει πως, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, σχετικά με την πώληση του ΟΛΠ, ενδεχομένως να δώσουν νέα ώθηση στις συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης