Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αναμενόμενη η επιδείνωση των μεγεθών της Eurobank – Σύσταση neutral

Goldman Sachs: Αναμενόμενη η επιδείνωση των μεγεθών της Eurobank – Σύσταση neutral
Η πορεία των μεγεθών της Eurobank επηρεάστηκε από την ελληνική πολιτική κατάσταση, την οικονομία και την εξοικονόμηση κόστους που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση ισολογισμού και την κεφαλαιακή της θέση
Ουδέτερη (neutral) παραμένει για τη Eurobank η Goldman Sachs, μετά και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα για το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Στη σημερινή ανάλυσή της για την Eurobank, η Goldman Sachs επιβεβαιώνει ότι η πορεία των μεγεθών επιδεινώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξέλιξη όμως που ήταν αναμενόμενη.
Η πορεία των μεγεθών της Eurobank επηρεάστηκε από την ελληνική πολιτική κατάσταση, την οικονομία και την εξοικονόμηση κόστους που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση ισολογισμού και την κεφαλαιακή της θέση.
Η Eurobank ανακοίνωσε ζημίες 94 εκατ. ευρώ για το 1ο τρίμηνο, η οποία ήταν μεταξύ της εκτίμησης της Goldman Sachs (- 81 εκατ. ευρώ) και του μέσου όρου των εκτιμήσεων (- 100 εκατ. ευρώ).
Συνολικά, οι υποκείμενες τάσεις επιδεινώθηκαν, αλλά η κλίμακα των πιέσεων ήταν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες, ανέφερε η Goldman Sachs.
Όπως αναφέρει η Goldman Sachs τα προ προβλέψεων κέρδη αυξήθηκαν κατά 7,2% στα 216 εκατ. ευρώ, παρά τη διαδοχική μείωση κατά 5% στα καθαρά έσοδα από τόκους.
Η θετική επίδοση ήρθε μέσω του ισχυρού ελέγχου του κόστους (-6% σε τριμηνιαία βάση), εξέλιξη που δείχνει ότι τα λειτουργικά έξοδα πιθανόν να διαμορφωθούν στο 1 δισ. ευρώ το 2015.
Τα προ προβλέψεων κέρδη αναμένεται να βρεθούν κάτω από αυξημένη πίεση, με τη διοίκηση αναμένει μέτρια έως υψηλή μονοψήφια πτώση το επόμενο τρίμηνο.
Η ποιότητα του χαρτοφυλακίου χειροτέρευσε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με την κορύφωση των NPL να αναμένεται προς το τέλος του έτους.
Ο σχηματισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων αυξήθηκε στο 1ο τρίμηνο, αλλά προήλθε κυρίως από την απότομη αύξηση τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο που σχετίζεται με τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από τις βουλευτικές εκλογές.
Ενώ ο σχηματισμός επιβραδύνθηκε το Μάρτιο, η διοίκηση αναμένει ότι θα μπορούσε να παραμείνει η τάση για λίγα τρίμηνα.
Ο ρυθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων αυξήθηκε από 33,4% το 4ο τρίμηνο σε 34,0% το 1ο τρίμηνο, με τον δείκτη κάλυψης από 56,3% σε 55,6%.





Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης