Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Institute for New Economic Thinking: Ο τρίτος δρόμος για την Ελλάδα… η παγίδευση εντός του ευρώ!

Institute for New Economic Thinking: Ο τρίτος δρόμος για την Ελλάδα… η παγίδευση εντός του ευρώ!
"Η κυβέρνηση της Ελλάδα εμμένει στην ίδια ανεδαφική απειλή"
Την πλάνη στην οποία έχει υποπέσει η ελληνική κυβέρνηση αποκαλύπτει το Institute for New Economic Thinking, προειδοποιώντας την Αθήνα για τον… τρίτο - και πιθανώς δυσμενέστερο - δρόμο που ενδέχεται να ακολουθήσει.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Anatole Kaletsky, σε άρθρο που δημοσιεύει στο «Project Syndicate» εστιάζει στην πλάνη του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ – εντελώς παραπλανητικά – επιστρατεύει την απειλή της χρεοκοπίας της Ελλάδας ως μέσο πίεσης προς τους δανειστές.
«Από την ημέρα εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ έως και σήμερα, η κυβέρνηση της Ελλάδα εμμένει στην ίδια απειλή» αναφέρει ο Anatole Kaletsky, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη ρητορική στερείται κάθε απτής απόδειξης.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης εκτιμούν πως η χρεοκοπία της Ελλάδα θα αναγκάσει την Ευρώπη να επιλέξει εάν θα εκδιώξει την Ελλάδα από το ευρώ ή εάν θα διαγράψει ένας μέρος του ελληνικού χρέους.
Όμως, αντιτείνει ο αναλυτής, οι Βρυξέλλες διαθέτουν και ένα τρίτο δρόμο, σε περίπτωση χρεοκοπίας.
«Αντί του Grexit, η Ευρώπη θα μπορούσε να παγιδεύσει την Ελλάδα στο ευρώ, στερώντας της κάθε είδους ρευστότητας» επισημαίνει και προσθέτει: Τότε η Ευρώπη θα κάτσει στην πολυθρόνα της και θα παρακολουθεί την κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης.
«Η εν λόγω αντίδραση της Ευρώπης, δηλαδή η αναμονή έως ότου εξαντληθούν τα χρήματα της Ελλάδας, φαντάζει η πλέον αποτελεσματική τακτική, προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ» υπερθεματίζει ο Anatole Kaletsky.
«Όπως διαφαίνεται, αυτή η τακτική λειτουργεί άψογα, καθώς η κυβέρνηση δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της» συμπληρώνει.
Άρα, συμπεραίνει, ο Βαρουφάκης θα αναγκαστεί να υιοθετήσει πρόσθετα μέτρα λιτότητας, ικανοποιώντας τις αξιώσεις των δανειστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης