Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα εξαντλούνται – Το δημοψήφισμα είναι πιθανό

Deutsche Bank: Τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα εξαντλούνται – Το δημοψήφισμα είναι πιθανό
Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-εταίρων θα συνεχιστούν στις 21 και 22 Μαΐου
Τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα εξαντλούνται αναφέρει σε σχόλιό του για την τρέχουσα κατάσταση της Ελλάδας, ο Jim Reid, αναλυτής της Deutsche Bank.
Το διήμερο 21-22 Μαΐου, ήτοι την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, πραγματοποιείται στη Ρίγα της Λετονίας, η σύνοδος κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ, οπότε αναμένεται να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, τονίζει ο Reid, ο οποίος προσθέτει πως, όπως και να έχει, το «παιχνίδι» φτάνει στο τέλος του.
Οι συνομιλίες ενδέχεται να συνεχιστούν με ταχύτερο ρυθμό, ή τουλάχιστον αυτό υποδηλώνουν οι δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται «για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία μέχρι την Παρασκευή», διατηρώντας, ωστόσο, παράλληλα την γραμμή για επίτευξη συμφωνίας εντός της Ευρωζώνης, αλλά με τροχοπέδη στη λιτότητα, κατά τις επιταγές της λαϊκής εντολής.
Από την άλλη πλευρά, ο Mersch της ΕΚΤ ανέφερε ότι φτάνουμε στο φινάλε, ενώ ο Gabriel, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα λάβει τρίτο πακέτο στήριξης, μόνο αν προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Καθώς λοιπόν το παιχνίδι φτάνει στο τέλος του, σημειώνει ο αναλυτής της Deutsche Bank, είναι απίθανο να υπάρξει εκταμίευση κονδυλίων, εκτός και εάν επιτευχθεί συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο, με παράλληλη συμφωνία στην ελληνική Βουλή για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
Όπως έχουν τα πράγματα, ένα δημοψήφισμα είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο, τουλάχιστον βάσει των όσων δηλώνουν αξιωματούχοι εκατέρωθεν, καταλήγει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης