Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο επίκεντρο των αγορών η Ελλάδα - Η ΕΚΤ και οι απειλές για στάση πληρωμών απέναντι στο ΔΝΤ

tags :
Στο επίκεντρο των αγορών η Ελλάδα - Η ΕΚΤ και οι απειλές για στάση πληρωμών απέναντι στο ΔΝΤ
Στις αποφάσεις της ΕΚΤ επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των αναλυτών
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών αγορών βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τους αναλυτές, με την απειλή για στάση πληρωμών απέναντι στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία, να εντείνει τις ανησυχίες για το μέλλον της χώρας στο ευρώ.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές αγορές δέχονται πιέσεις ενώ και τα futures των δεικτών της Wall Street παραμένουν στάσιμα, οφείλεται και στην αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση.
Οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη ότι η Ελλάδα δεν έχει χρήματα να πληρώσει το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, ασκού πιέσεις στις μετοχές ενώ οδηγούν στην άνοδο τα κρατικά ομόλογα της Γερμανίας, στα οποία σπεύδουν οι επενδυτές καθώς τα θεωρούν ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. 
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν – σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης – ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει το όριο των collaterals που δέχεται από τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο δεν αποκλείεται να αυξήσει το haircut στα εχέγγυα των ελληνικών τραπεζών.
Οι αναλυτές αναφέρονται και στην έκθεση της Moody’s η οποία αναφέρει ότι η πιθανότητα επιβολής capital cantrols και «παγώματος» των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες είναι αυξημένη, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον στρέφεται στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα στις 21 -22 Μαϊου.
Εκεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel και τον πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande, με την ελληνική κυβέρνηση να επιδιώκει μια πολιτική συμφωνία.
Πάντως οι Ευρωπαίοι αποκλείουν το ενδεχόμενο συμφωνίας το επόμενο διήμερο, με τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο να βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης