Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αποτυχημένες οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών - Προκλητική η στάση Τσίπρα

tags :
Deutsche Bank: Αποτυχημένες οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών - Προκλητική η στάση Τσίπρα
Η όποια αισιοδοξία εκφράστηκε ήταν για να σταματήσουν οι εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες
Ως αποτυχημένες χαρακτηρίζει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο, ο αναλυτής της  Deutsche Bank, Jim Reid, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της έληξαν χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία, με τα βασικά σημεία τριβής γύρω από τους δημοσιονομικούς στόχους, τις συντάξεις και τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις να εξακολουθούν να εκκρεμούν.
Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι οι συνομιλίες ήταν «εποικοδομητικές» μεταξύ του ιδίου, της καγκελαρίου της Γερμανίας, A. Merkel, και του προέδρου της Γαλλίας, F. Hollande, η γνωστή προκλητική στάση στο άρθρο του στη Le Monde, έδειξε ότι έχουν εμφανιστεί σημάδια κόπωσης.
Μετά από τις σοβαρές παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης η απόφαση είναι στα χέρια όχι των θεσμών που άλλωστε -με εξαίρεση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- δεν εκλέγονται και δεν λογοδοτούν στους λαούς, αλλά στα χέρια των ηγετών της Ευρώπης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
"Εν τω μεταξύ, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε, σύμφωνα με την Guardian, ότι «είναι ψέμα ότι υπάρχει κάποια αισιοδοξία» και ότι «η όποια αισιοδοξία εκφράστηκε ήταν για να σταματήσουν οι εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης