Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διστακτική η JP Morgan για την αγορά ελληνικών ομολόγων - Υψηλό το ρίσκο, παρά τις προοπτικές για συμφωνία

Διστακτική η JP Morgan για την αγορά ελληνικών ομολόγων - Υψηλό το ρίσκο, παρά τις προοπτικές για συμφωνία
"Ελλάδα και δανειστές αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία προτού η Αθήνα αποτύχει να αποπληρώσει κάποια δόση προς το ΔΝΤ"
Διστακτική για την αγορά των ελληνικών ομολόγων εμφανίζεται η JP Morgan, παρά το γεγονός πως προβλέπει άμεση συμφωνία με τους δανειστές.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, Gianluca Salford και Aditya Chordia επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως «αν και το βασικό σενάριο περιλαμβάνει την επίτευξη συμφωνίας, η εκτίμηση δεν είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να δικαιολογηθεί η αγορά ελληνικών ομολόγων».
Όπως εξηγούν αναλυτικά, Ελλάδα και δανειστές αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία προτού η Αθήνα αποτύχει να αποπληρώσει κάποια δόση προς το ΔΝΤ ή προβεί στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.
Ωστόσο ,αντιτείνουν, αυτές οι εκτιμήσεις δεν είναι αρκετά ισχυρές ώστε να δικαιολογήσουν την ανάληψη ενός τόσο υψηλού ρίσκου, όπως η αγορά ελληνικών ομολόγων.
Πάντως, οι δύο αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν πως «δεδομένης της πίεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως απαιτηθεί ένας καταλυτικός παράγοντας, όπως η αθέτηση μίας πληρωμής προς το ΔΝΤ ή η επιβολή capital controls, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 21:11 7 Ιουνίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης