Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Greene: Πιθανή η αύξηση του haircut στα collaterals των τραπεζών - Κρίσιμη η απάντηση της Αθήνας στην πρόταση των δανειστών

Greene: Πιθανή η αύξηση του haircut στα collaterals των τραπεζών - Κρίσιμη η απάντηση της Αθήνας στην πρόταση των δανειστών
"Εάν η Ελλάδα δεν επιδείξει θετική ανταπόκριση στην πρόταση των δανειστών, τότε ενδεχομένως η ΕΚΤ θα αυξήσει το haircut στα collaterals των τραπεζών"
Για τον κίνδυνο αύξησης του haircut στα collaterals (εγγυήσεις) των ελληνικών τραπεζών προειδοποιεί την Ελλάδα η Megan Greene.
Εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων, η πρώην σύμβουλος του Nouriel Roubini εκτιμά πως η «τύχη» της πρότασης των δανειστών προς την Ελλάδα θα καθορίσει τις επικείμενες αποφάσεις της ΕΚΤ.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, εάν η Ελλάδα δεν επιδείξει θετική ανταπόκριση στην πρόταση των δανειστών, τότε ενδεχομένως η ΕΚΤ θα αυξήσει το haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών, αυξάνοντας τις πιέσεις προς την ελληνική πλευρά.
Σημειώνεται πως το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει στην Φρανκφούρτη την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ σήμερα Τρίτη, αναμένεται να αναθεωρήσει το ύψος του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες.

Το ακριβές μήνυμα της Megan Greene
If Greece doesn't show a positive reception to the creditor's deal, the ECB will likely turn up the heat on Thurs with collateral hikes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης