Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η ενδιάμεση συμφωνία Ελλάδας - δανειστών θα μειώσει μόνο προσωρινά τον κίνδυνο Grexit

JP Morgan: Η ενδιάμεση συμφωνία Ελλάδας - δανειστών θα μειώσει μόνο προσωρινά τον κίνδυνο Grexit
Εάν Ελλάδα και δανειστές καταλήξουν σε συμφωνία, το ευρώ εκτιμάται πως θα καταγράψει οριακή άνοδο, μόλις στα επίπεδα των 1,14 δολαρίων
Toν αντίκτυπο που θα έχει στην πορεία του ευρώ, στην αγορά συναλλάγματος, ενδεχόμενη επίλυση του ελληνικού προβλήματος, επιχειρεί να αναλύσει η JP Morgan, σε νέα έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "What Greek "resolution" would mean for the euro".
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, το ενιαίο νόμισμα κινείται ανοδικά τα τελευταία 24ωρα, στη σκιά των προσδοκιών για επίλυση του ελληνικού προβλήματος, η οποία θα επισφραγιστεί από την επίτευξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της JP Morgan, κάθε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας θα μειώσει μόνο προσωρινά τον κίνδυνο αποχώρησής της από την Ευρωζώνη, δεδομένων των μεγάλων λήξεων ομολόγων που καλείται να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια.
Η όποια συμφωνία επιτευχθεί τώρα για την Ελλάδα, εκτιμά η JP Morgan, θα είναι μια ενδιάμεση συμφωνία, μέχρις ότου οι δανειστές της χώρας αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν τα μακροπρόθεσμα ζητήματα που αφορούν στη χώρα, όπως η βιωσιμότητα του χρέους της.
Εάν Ελλάδα και δανειστές καταλήξουν σε συμφωνία, το ευρώ εκτιμάται πως θα καταγράψει οριακή άνοδο, μόλις στα επίπεδα των 1,14 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης