Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις οδηγούν στον… τοίχο το ελληνικό επιχειρείν

Reuters: Οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις οδηγούν στον… τοίχο το ελληνικό επιχειρείν
«Όσο πιο γρήγορα υπάρξει συμφωνία, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθούν τα προβλήματα στα έργα υποδομής»
Ενώ η Ελλάδα δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεοκοπία, το ελληνικό επιχειρείν «χτυπάει» στον… τοίχο!
Για ακόμη μία φορά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, τα έργα υποδομής στην Ελλάδα έχουν «παγώσει», καθώς η κυβέρνηση έχει αποστραγγίσει κάθε διαθέσιμο πόρο για την καταβολή μισθών, συντάξεων και δόσεων προς τους δανειστές.
Για τη συνέχιση της κατασκευής των κύριων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, το ελληνικό δημόσιο απαιτείται να καταβάλλει μόλις 230 εκ. ευρώ, τα οποία όμως… δεν υπάρχουν!
Έτσι, τονίζει το Reuters, τα έργα υποδομής βρίσκονται εκ νέου σε κίνδυνο, καθώς υποσκάπτονται από τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
«Όσο πιο γρήγορα υπάρξει συμφωνία, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθούν τα προβλήματα στα έργα υποδομής» παραδέχεται ο Γιώργος Συριανός, επικεφαλής της ένωσης των μεγαλύτερων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών.
Από την άλλη πλευρά, το ελληνικό κράτος οφείλει 1,3 εκ. ευρώ στην εταιρεία του Παύλου Αρναουτή, η οποία προμηθεύει με ιατρικά υλικά τα δημόσια νοσοκομείο.
«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός ευρώ, όλοι οι Έλληνες εισαγωγείς θα καταστραφούν» υπογραμμίζει το αμερικανικό πρακτορείο.
Στο αρνητικό κλίμα, προστίθεται και το γεγονός πως καθημερινά 59 μικροεπιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο», ενώ χάνονται 613 θέσεις εργασίας.
Άλλωστε, καταλήγει το Reuters, το 95% των αιτήσεων για λήψη επιχειρηματικών δανείων δεν γίνεται αποδεκτό από τις ελληνικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης