Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Έφτασε η ώρα για την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει – Η μπάλα στο δικό της γήπεδο

Deutsche Bank: Έφτασε η ώρα για την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει – Η μπάλα στο δικό της γήπεδο
Οι διαπραγματεύσεις γύρω από το ελληνικό χρέος συνεχίζουν να επιδεινώνονται
«Προς το παρόν, με τις διαπραγματεύσεις να έχουν λίγο, πολύ σταματήσει, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας και φαίνεται ότι φτάσαμε στο σημείο, που ήρθε η ώρα για την ελληνική κυβέρνηση να διαλέξει τον ένα ή τον άλλο τρόπο», σημειώνει ο αναλυτής της Deutsche Bank, Jim Reid, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση, υποδηλώνοντας ότι ίσως ήρθε η ώρα για το δίλημμα “take it or leave it” της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Στις διαπραγματεύσεις είχαμε, ακόμα, μια ανατροπή, με την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να αποσύρει το κλιμάκιό του από το Brussels Group και εκπρόσωπό του να τονίζει ότι «υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ μας {εταίρων διαπραγμάτευσης} σε πολλά κομβικά σημεία», αλλά και ότι «δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις προσπάθειες να μειωθούν αυτές οι διαφορές».
Ως απόρροια αυτής της ξαφνικής, αλλά όχι εντελώς απρόβλεπτης εξέλιξης, έγινε ξεκάθαρο πως η αισιοδοξία γύρω από το ελληνικό ζήτημα ήταν κίβδηλη, καθώς οι διαφορές στην θέση της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της παραμένουν αγεφύρωτες και οι σχέσεις του κρέμονται από ένα σκοινί, επισημαίνει η Deutsche Bank.
Επιπροσθέτως, ο έλληνας πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, δέχεται αυξημένη κριτική και ενισχυμένες πιέσεις και στην Αθήνα, ειδικότερα στην ελληνική Βουλή.
Παράλληλα, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς φτάνει η κρίσιμη ημερομηνία της αποπληρωμής των ομαδοποιημένων δόσεων στο ΔΝΤ, καθώς και η ανάγκη για νέα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, η οποία πρέπει να εγκριθεί και από την ελληνική Βουλή, προτού «ξεκλειδωθούν» περαιτέρω κονδύλια από το πακέτο διάσωσης, τονίζει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης