Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – εταίρων – Στο επίκεντρο το Eurogroup

Deutsche Bank: Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – εταίρων – Στο επίκεντρο το Eurogroup
Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών προβλέπει η γερμανική τράπεζα, σε περίπτωση αδιεξόδου στο Eurogroup
Χωρίς ουσιαστική πρόοδο συνεχίζεται το ελληνικό δράμα, αναφέρει σχετικά, η Deutsche Bank, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο Eurogroup του Λουξεμβούργου, την Πέμπτη 18 Ιουνίου.
Εκτιμά, ωστόσο, ότι οι ελπίδες για αίσιο αποτέλεσμα στο Eurogroup έχουν «ξεθωριάσει», καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά δεν θα καταθέσει νέα πρόταση συμφωνίας στους εταίρους.
Παράλληλα, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε πιο προκλητικός από ποτέ, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας δριμεία κριτική στο ΔΝΤ και κατηγορώντας τους πιστωτές για την επιμονή τους να αρνούνται τις συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους.
Από την άλλη πλευρά, η γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίζεται διαλλακτική, υποστηρίζοντας ότι θέλει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και ότι πάνω σε αυτόν τον στόχο συγκεντρώνει όλες τις προσπάθειές της.
Η Deutsche Bank επισημαίνει ότι νέα παρέμβαση έκανε και ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Jack Lew, καλώντας τον Τσίπρα να προβεί σε σοβαρή κίνηση συμβιβασμού.
Σε περίπτωση αδιεξόδου στο Eurogroup, υπογραμμίζει η γερμανική τράπεζα, πιθανό ενδεχόμενο θεωρείται μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών για το ελληνικό ζήτημα, όπου θα τεθεί μια οριστική προθεσμία για την Ελλάδα.
Το βλέμμα, καταλήγει η Deutsche Bank, στρέφεται και στην απόφαση της ΕΚΤ για τον μηχανισμό ELA στις ελληνικές τράπεζες, με όποια απόφαση για μείωσή του να κρίνεται άκρως σημαντική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης