Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΔΝΤ: Διαχειρίσιμοι για την Ευρωζώνη οι κίνδυνοι της ελληνικής κρίσης, εάν οι Ευρωπαίοι αναλάβουν δράση εγκαίρως

ΔΝΤ: Διαχειρίσιμοι για την Ευρωζώνη οι κίνδυνοι της ελληνικής κρίσης, εάν οι Ευρωπαίοι αναλάβουν δράση εγκαίρως
Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την ελληνική κρίση είναι διαχειρίσιμοι, εφόσον ληφθούν συντονισμένα μέτρα
Διαχειρίσιμη χαρακτηρίζει για την Ευρωζώνη την αβεβαιότητα που περιβάλλει την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε νέα έκθεσή του.
Ειδικότερα, όπως τονίζει, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση είναι διαχειρίσιμοι, εφόσον οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενεργήσουν εγκαίρως προκειμένου να θωρακίσουν τις οικονομίες τους.
«Υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μία έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση σε πολιτικό επίπεδο, οι μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι που συνδέονται με την αβεβαιότητα σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα μοιάζουν διαχειρίσιμοι» σημειώνει το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το Ταμείο, οι κίνδυνοι μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην περιοχή έχουν μειωθεί χάρη στους διάφορους μηχανισμούς που τέθηκαν σε ισχύ από τους Ευρωπαίους για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την ελληνική κρίση είναι διαχειρίσιμοι, εφόσον ληφθούν συντονισμένα μέτρα, με στόχο να επιταχυνθεί και να ενισχυθεί η ολοκλήρωση της Ευρωζώνης και να καταστεί πιο ανθεκτική» τονίζεται στην έκθεση του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης