Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αγεφύρωτο παραμένει το μεγάλο χάσμα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – εταίρων

tags :
Deutsche Bank: Αγεφύρωτο παραμένει το μεγάλο χάσμα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – εταίρων
Οι τελευταίες προσπάθειες απέτυχαν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών
Το μεγάλο χάσμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών, που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, παραμένει αγεφύρωτο, υποστηρίζει σχετικά, ο Jim Reid, αναλυτής της Deutsche Bank.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι οι τελευταίες προσπάθειες να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός απέτυχε, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου.
Ο επικεφαλής του Eurogroup J. Dijsselbloem επιβεβαίωσε την αποτυχία συμφωνίας, την ίδια ώρα που Wall Street Journal δημοσίευσε ένα αντίγραφο της αντιπρότασης των πιστωτών στην Ελλάδα, που αποδεικνύει ότι οι μεγάλες διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Reid, οι διαφορές περιλαμβάνει την αύξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις και τις πωλήσεις και την μείωση των αμυντικών δαπανών μεταξύ άλλων.
Οι πληροφορίες μεταφέρουν ειδικότερα τις αντιδράσεις του ΔΝΤ, με την Christine Lagarde, διοικήτρια του Ταμείου, να φέρεται πως δήλωσε:
«Δεν μπορείτε να χτίσετε ένα πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται απλώς στην υπόσχεση ότι θα υπάρξει βελτίωση της φοροείσπραξης, υπόσχεση που ακούμε τα τελευταία πέντε χρόνια, με μικρά αποτελέσματα».
Η δήλωσε αυτή είχε ως αποτέλεσμα την απάντηση του Αλ. Τσίπρα ότι «αυτή η περίεργη στάση υποδηλώνει είτε την απουσία ενδιαφέροντος στην επίτευξη συμφωνίας ή ότι υπάρχουν ειδικά συμφέρονται».
Τέλος, η Deutsche Bank, επισημαίνει τον χαρακτηρισμό «παράλογες» που απέδωσε ο υπουργός Επικρατείας, κ. Φλαμπουράρης, στις αντιπροτάσεις των Θεσμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης