Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Κρίσιμες οι ώρες για την Ελλάδα, ενόψει ενός ακόμα καθοριστικού Eurogroup

Deutsche Bank: Κρίσιμες οι ώρες για την Ελλάδα, ενόψει ενός ακόμα καθοριστικού Eurogroup
Άλλο ένα καταλυτικής σημασίας Eurogroup για την Ελλάδα, ίσως το τελευταίο
Η Ελλάδα έχει μπροστά της κρίσιμες ώρες, αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της, ενόψει και του νέου καθοριστικού Eurogroup, που όπως φαίνεται θα λάβει χώρα στις 27 Ιουνίου, αναφέρει σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση η Deutsche Bank.
Παράλληλα, τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, με την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία πριν συνέλθει εκ νέου στις Βρυξέλλες το Eurogroup.
Οι χθεσινές (25/6) προσπάθειες κατέληξαν σε νέο αδιέξοδο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές απέτυχαν να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει και αποτρέπει την επίτευξη συμφωνίας.
Στο ευρωπαϊκό «στρατόπεδο» παρατηρείται πλέον μεγάλη ταραχή, ίσως και αγανάκτηση, υποστηρίζει η Deutsche Bank.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, προειδοποίησε πως «δεν έχει σημειωθεί η απαραίτητη πρόοδος», ενώ κάλεσε για επίτευξη συμφωνίας, με χρονικό περιθώριο έως το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι το Eurogroup του Σαββάτου θα είναι καίριο και ότι υπάρχουν ακόμα πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να επιλυθούν.
Ωστόσο, η Merkel αρνήθηκε να διατυπώσει εκτίμηση για το αν θα επιτευχθεί τελικά η συμφωνία, επισημαίνει η γερμανική τράπεζα.
Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande είπε, μετά τη Σύνοδο, ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί μια συνολική και διαρκής συμφωνία» και ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει προτάσεις οι οποίες θα επιτρέπει στους θεσμούς να καταλήξουν σε συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης