Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Sinn(Ifo): Grexit με παράλληλο νόμισμα και μετά η συζήτηση για κούρεμα χρέους

tags :
Sinn(Ifo): Grexit με παράλληλο νόμισμα και μετά η συζήτηση για κούρεμα χρέους
Το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, και έτσι η χώρα θα γίνει και πάλι ανταγωνιστική
Τις ακραίες θέσεις του περί της ύπαρξης νέου νομίσματος , παράλληλα με το ευρώ, που οδηγεί την Ελλάδα σε ελεγχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη, δηλαδή Grexit, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο γερμανός πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Hans-Werner Sinn.
Πιστός στις απόψεις του περί της αναγκαιότητας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Sinn υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται τώρα αμέσως ένα νέο ηλεκτρονικό νόμισμα και τη διακοπή όλων των εμβασμάτων σε ευρώ στο εξωτερικό, δηλαδή ελέγχους κεφαλαίου. Το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, και έτσι η χώρα θα γίνει και πάλι ανταγωνιστική».
Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Ifo πιστεύει ότι μια συνδιάσκεψη χρέους με όλους τους πιστωτές είναι απαραίτητη, ώστε να συζητήσουν ένα κούρεμα χρέους μετά την αποχώρηση της χώρας από το ενιαίο νόμισμα. Το κούρεμα θα επηρεάσει κυρίως τις χώρες της ζώνης του ευρώ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν επιτρέπεται πια να τυπώνει ευρώ, είτε ηλεκτρονικά, είτε εκδίδοντας χαρτονομίσματα.
Τα ήδη υπάρχοντα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία, μπορούν να παραμείνουν ως παράλληλο νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης