Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι εξελίξεις στην Ελλάδα ίσως οδηγήσουν σε νέες διαπραγματεύσεις ή νέα ελληνική κυβέρνηση

Goldman Sachs: Οι εξελίξεις στην Ελλάδα ίσως οδηγήσουν σε νέες διαπραγματεύσεις ή νέα ελληνική κυβέρνηση
Oι εξελίξεις μπορεί να αποτελούν αναγκαίο και οδυνηρό κομμάτι μιας διαδικασίας μέσω της οποίας μπορεί να γεννηθεί νέα πιο σταθερή συμφωνία
Για αχαρτογράφητα νερά στα οποία οδεύει η Ελλάδα και η οικονομία της αναφέρεται σε ανάλυσή της η Goldman Sachs η οποία υπογραμμίζει ότι οι εξελίξεις των ημερών στην Ελλάδα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα φάση διαπραγματεύσεων αλλά και μια νέα ελληνική κυβέρνηση».
«Μακροπρόθεσμα αυτές οι εξελίξεις μπορεί να αποτελούν αναγκαίο και οδυνηρό κομμάτι μιας διαδικασίας μέσω της οποίας μπορεί να γεννηθεί μια νέα και πιο σταθερή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών περιλαμβάνοντας ενδεχομένως και έναν επανακαθορισμό της εσωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα αλλά και μια νέα κυβέρνηση» τονίζεται στην ανάλυσή της.
Ο διεθνής Οίκος σχολιάζει την ξαφνική ανακοίνωση από τον έλληνα πρωθυπουργό της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου με το ερώτημα «αν γίνεται ή όχι αποδεκτή η τελευταία πρόταση των θεσμών».
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει ήδη θέση στηρίζοντας το ΟΧΙ» υποταγή προς τους θεσμούς και τους δανειστές, την αποδοχή μια τέτοιας πρότασης.
Όπως εκτιμά πάντως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα που θα προκύψει από το δημοψήφισμα οι σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων της θα διαταραχθούν και θα είναι δύσκολα προσεγγίσιμες στο άμεσο μέλλον μετά και την κατάρρευση σε άσχημο κλίμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της.
Εκτιμά δε πως η Ελλάδα δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης