Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ίσως αγγίξει τα όρια της η Wall street από τις εξελίξεις στην Ελλάδα - Εν αναμονή του δημοψηφίσματος

Reuters: Ίσως αγγίξει  τα όρια της η Wall street από τις εξελίξεις στην Ελλάδα - Εν αναμονή του δημοψηφίσματος
Βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν για την ελληνική κρίση αλλά υπάρχουν πολλοί επενδυτές που μείνουν στην φωλιά τους μέχρι να καταλαγιάσει η σκόνη
«Η ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα την ώρα που η χώρα οδεύει προς την χρεοκοπία και την έξοδό της από το ευρώ, ίσως φέρει τη Wall street στα όρια της» τονίζει το Reuters εν αναμονή των ραγδαίων γεγονότων στην Ελλάδα.
Κι ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές προετοιμάζονται για το σημερινό τους άνοιγμα αναμένοντας τις επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο Grexit, τα αμερικανικά χρηματιστήρια εκτιμούν ότι δεν θα επηρεαστούν σε δραματικό επίπεδο όσο τα ευρωπαϊκά.
Το Reuters εκτιμά, ότι η Αθήνα αναμένεται να μη πληρώσει το 1,6 δις ευρώ προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου γεγονός που θα καθορίσει σημαντικά την περεταίρω πορεία της καθώς οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα ενώ θα επιβληθεί και έλεγχος στις καταθέσεις.
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ευρώπη, με το άνοιγμα των αμερικανικών και ασιατικών χρηματιστήριων το δολάριο πήρα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ευρώ, με το αμερικανικό νόμισμα να προτιμάτε από τους επενδυτές ως πιο ασφαλές λόγο της αστάθειας στην Ευρώπη.
Η αντίδραση της wall Street στις ανακοινώσεις για πιθανή επιστροφή της ελληνικής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι σχετικά παρόμοια με αυτή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων παρότι αρκετοί επενδυτές περιμένουν περισσότερα από μια σκληρή ημέρα συναλλαγών.
«Βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν για την ελληνική κρίση αλλά υπάρχουν πολλοί επενδυτές που μείνουν στην φωλιά τους μέχρι να καταλαγιάσει η σκόνη» υπογραμμίζει ο Alan Gayle επικεφαλής της επενδυτικής RidgeWorth στην Ατλάντα, που διαχειρίζεται περισσότερα από 50 δις δολάρια σε περιουσιακή στοιχεία.
Η αμερικανική αγορά φαίνεται διατεθειμένη να παρακολουθήσει το ευρωπαϊκό δράμα από μια απόσταση ασφαλείας καθώς όπως υπογραμμίζουν οι αγορές πέφτουν πάνω σε ένα τοίχο ανησυχίας.
Σε αυτό συμβάλλει η αστάθεια της ελληνικής οικονομία αλλά και η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα μέσα σε αυτή τη χρονιά παρά τα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού στο 2% του στόχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης