Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Open Europe: Ο Τσίπρας στην Ελλάδα έτοιμος να δεχτεί την προσφορά των πιστωτών με μικρές αλλαγές

Open Europe: Ο Τσίπρας στην Ελλάδα έτοιμος να δεχτεί την προσφορά των πιστωτών με μικρές αλλαγές
H Ελλάδα έτοιμη να συμφωνήσει με την Ευρώπη
Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξη wΤσίπρα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ χθες, η ελληνική κυβέρνηση είναι πλέον διατεθειμένη να δεχθεί την τελευταία έκδοση της πρότασης των πιστωτών - όπως δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ιστοσελίδα της το Σαββατοκύριακο - με μόνο κάποιες μικρές τροποποιήσεις, όπως η διατήρηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά και τη σταδιακή κατάργηση της επιχορήγησης αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους αναφέρει σε ανάλυση της το Open Europe.
Μετά από μια επείγουσα διάσκεψη χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης απέρριψαν αίτημα της τελευταίας στιγμής από την ελληνική κυβέρνηση για μια μικρή παράταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.
Ως αποτέλεσμα, το πρόγραμμα στην Ελλάδα έληξε τα μεσάνυχτα.
Η Ελλάδα έχει επίσης ζητήσει ένα νέο πακέτο διάσωσης διάρκειας 2 ετών, με χρηματοδότηση 29 δισεκ.  από το Ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης τον ESM ενώ η Ελλάδα αιτήθηκε και αναδιάρθρωση χρέους. 
Το ελληνικό αίτημα θα εξεταστεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης σήμερα το απόγευμα.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem δήλωσε ότι χρει΄ζεται χρόνος για να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα.
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στην Ελλάδα, στην οικονομία, στις ελληνικές τράπεζες, έχει επιδεινωθεί, δυστυχώς, ακόμη περισσότερο.
Επίσης το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει ένα νέο ελληνικό πακέτο διάσωσης πριν από το δημοψήφισμα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5η Ιουλίου.
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel είπε σε μια συνεδρίαση του SPD βουλευτές
«το καλύτερο θα ήταν αν Τσίπρας να ανακαλέσει το δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης