Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν τέθηκε ποτέ σοβαρά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης - Ήταν πολύ τοξική

Guardian: Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν τέθηκε ποτέ σοβαρά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης - Ήταν πολύ τοξική
Οι ευρωπαίοι είναι πιο θετικοί στο ενδεχόμενο άτοκης επιμήκυνσης του υπάρχοντος χρέους αντί για αναδιάρθρωση του 
Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους δεν ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γεγονός που θα βοηθούσε την επίτευξη μιας συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών ώστε να υπάρξει ένα νέο πακέτο στήριξης ώστε να ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση προς την Αθήνα» δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ στο Guardian.
Όπως υπογραμμίζει στη βρετανική εφημερίδα ο αξιωματούχος «το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ήταν πολύ τοξικό για πολλά μέλη της ευρωζώνης».
Όπως τονίζει, «οποιαδήποτε συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα ήταν μέρος ενός νέου προγράμματος, του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα, και αφού η χώρα παρέχει διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στο μέλλον»
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρινίζει ακόμη ότι «και σε αυτή την περίπτωση πολλοί ευρωπαίοι θα δήλωναν την άρνηση τους για μια τέτοια περίπτωση».
Αντίθετα θα ήταν πιο θετικοί σε μια περισσότερο ρεαλιστική εκδοχή που θα προέβλεπε άτοκη επιμήκυνση του υπάρχοντος χρέους» .
Ενδιαφέρον ωστόσο αποτελεί η εκτίμηση του ίδιος αξιωματούχου σχετικά με την επιλογή του Α. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα λέγοντας ότι «είναι μια κλιμάκωση της διαπραγματευτικής στρατηγικής του η οποία πήγε στραβά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης