Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

La Tribune: Η Γερμανία αρνείται τη μείωση του ελληνικού χρέους αλλά σώζει από πτώχευση αυστριακό κρατίδιο

La Tribune: Η Γερμανία αρνείται τη μείωση του ελληνικού χρέους αλλά σώζει από πτώχευση αυστριακό κρατίδιο
Πρόκειται για αναδιάρθρωση χρέους 1,5 δισ ευρώ που θα μπορέσει να αποφευχθεί η πτώχευση της Καρινθίας
Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης προσπαθούν σε μια ύστατη προσπάθεια να βρουν συμβιβαστική λύση για το ελληνικό ζήτημα, το κρατίδιο της Βαυαρίας έδωσε το πράσινο φώς για την αναδιάρθρωση μέρος των δανείων που έχει χορηγήσει στο Αυστριακό κρατίδιο της Καρίνθιας.
Την ταύτιση των δύο περιπτώσεων σχολιάζουν σήμερα δύο ευρωπαϊκές εφημερίδες η γαλλική La Tribune και η ιταλική Il Giornale σχολιάζοντας επικριτικά την επιλεκτική στάση των γερμανών που τηρούν στάση «των δύο μέτρων και δύο σταθμών» απέναντι στις δύο χώρες δεδομένου ότι οι βαυαροί βουλευτές είναι οι πιο σκληροί επικριτές απέναντι στην Ελλάδα.
«Πρόκειται για αναδιάρθρωση χρέους η οποία αγγίζει σχεδόν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και με την οποία θα μπορέσει να αποφευχθεί η πτώχευση της Καρινθίας», υποστηρίζει η εφημερίδα Il Giornale, και αναδημοσιεύει η γράφει η ιταλική Huffington Post.
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune, η Βαυαρία θα δεχθεί να τις αποπληρωθούν μόνον 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, επί συνολικών οφειλών 2,75 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το άρθρο προσθέτει, δε, ότι «στην Βαυαρία υπάρχουν και φωνές υπέρ της ολικής διαγραφής του χρέους της Καρινθίας».
Όπως σχολιάζει η Ιταλική Huffington Post πρόκειται ακριβώς γι αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση και πολλοί γερμανοί βουλευτές αντιδρούν εκφράζοντας αμφιβολίες, απειλώντας την A. Merkel και τον κυβερνητικό της συνασπισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης